
Et Döner (Et Dürüm) Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg dana eti yumuşak yerinden
- 1 adet soğan rendelenmiş olacak suyu kullanılacak
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Et Döner (Et Dürüm) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Etler julyen boyutunda doğranır marine gereçleri başka bir kapta karıştırılır.
- Akabinde etler marineye eklenir tekrar karıştırılır.
- Daha sonra üst üste dizilir ve streç sinemada rulo biçimi verilip dondurucuya atılır
- 1 gece dondurucu da bekletilir.
- Sonraki gün etler pişirilmeden yarım saat evvel dondurucudan çıkartılır ve donmuş halde iken döner formunda ince ince doğranır ve az sıvı yağ eklenmiş tavada 10 dakika kadar pişirilir.
- Dürümünüzü damak zevkinize nazaran hazırlayabilirsiniz.