
Esmer Unla Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı esmer un
- 2 buçuk su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 30 gram ekşi maya kuru
Esmer Unla Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unu uygun kaba alalım ortasını havuz gibi açalım mayayı tuzu koyup karıştıralım suyu yavaş yavaş koyup hamuru yoğuralım ele yapışmayacak hamur yoğrulur.
- 30 dakika bekletilir elimizi yağlayalım hamurun havasını alalım 20 dakika daha bekletelim sonra masaya alıp açalım uçlarından içeri doğru katlayalım 20 dakika daha bekletelim. Bu işlemi toplamda 5 kez yapıyoruz.
- Sonra borcama alıp üstüne un serpip üstünü kapatıp buzdolabına koyalım 10 saat kalacak sonra alıp tezgaha alalım.
- Havasını alıp şekil verelim altına yağlı kağıt serelim, ekmeğimize şekil verip üstüne un serpelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirilir yarım saat sonra ayarı düşürelim 140 benim 1 buçuk saat te pişti.