Eskişehir'in Meşhur Çiğ Böreği Tanımı İçin Gereçler
İç Gereci İçin
- Kıyma
- 1 tane soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- İçine biraz su
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
- Zeytinyağı
Eskişehir'in Meşhur Çiğ Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına un ve tuz ekleyip azar azar su ek edip yoğuralım. Çok yumuşak olmasın.
- Öteki taraftan iç malzemeyi hazırlayalım bir kaba kıymayı koyalım soğanı rendeleyin.
- Karabiber ve tuz ekleyip karıştırın içine çok az su eklenir karıştıralım. Hamurdan 12 beze çıktı bu ölçüde.
- Az unla küçük küçük açalım. Yarım ay formunda iç harçtan koyalım. Kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.