iltasyazilim
FD Üye
Erişteli Ispanak Tarifi İçin Malzemeler
*2 bağ ıspanak
*1 küçük kavanoz konserve mantar
*1 orta boy soğan
*Zeytinyağı
*Yarım paketten biraz az erişte
*1 kutu krema
*Rendelenmiş kaşar peyniri
*1 adet havuç
*1 adet kırmızı kapya biber
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*İsot
Erişteli Ispanak Tarifi Yapılışı Soğan küp şeklinde doğranır Zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur
İçine rendelenmiş Havuç ve küçük küçük doğranmış kırmızı Kapya Biber eklenir ve diriliklerini kaybedene kadar kavrulmaya devam edilir
Konserve mantarlar eklenip mantarlar yumuşaması beklenir
Yıkayıp doğradığımız ıspanaklar eklenerek kendi suyuyla ara ara karıştırarak pişirilir Piştikten sonra baharatlar eklenir (Baharatlar için ölçü vermiyorum çünkü herkesin kendi damak zevkine göre ayarlaması gerektiğini düşünüyorum)
Son olarak haşladığımız erişteleri ve kremayı ekleyip iyice karıştırıyoruz
Fırın kabına koyup üzerine kaşar peyniri rendeleyerek fırında peynirler eriyen kadar bekletiyoruz İsterseniz siz üzeri kızarana kadar bekletebilirsiniz
*2 bağ ıspanak
*1 küçük kavanoz konserve mantar
*1 orta boy soğan
*Zeytinyağı
*Yarım paketten biraz az erişte
*1 kutu krema
*Rendelenmiş kaşar peyniri
*1 adet havuç
*1 adet kırmızı kapya biber
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*İsot
Erişteli Ispanak Tarifi Yapılışı Soğan küp şeklinde doğranır Zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur
İçine rendelenmiş Havuç ve küçük küçük doğranmış kırmızı Kapya Biber eklenir ve diriliklerini kaybedene kadar kavrulmaya devam edilir
Konserve mantarlar eklenip mantarlar yumuşaması beklenir
Yıkayıp doğradığımız ıspanaklar eklenerek kendi suyuyla ara ara karıştırarak pişirilir Piştikten sonra baharatlar eklenir (Baharatlar için ölçü vermiyorum çünkü herkesin kendi damak zevkine göre ayarlaması gerektiğini düşünüyorum)
Son olarak haşladığımız erişteleri ve kremayı ekleyip iyice karıştırıyoruz
Fırın kabına koyup üzerine kaşar peyniri rendeleyerek fırında peynirler eriyen kadar bekletiyoruz İsterseniz siz üzeri kızarana kadar bekletebilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.