Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Erik Suyu

Erik Suyu
0
64

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
erik-suyu.jpg

Erik Suyu Tanımı İçin Gereçler

  • Mevsimine nazaran kırmızı ve sarı erik (2-3 kg)
  • 5-6 litre su
  • Göz kararı şeker

Erik Suyu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle eriklerimizi yapraklarından ayırıp güzelce yıkıyoruz.
  2. Daha sonra büyükce bir tencerenin içine eriklerimizi koyup üstüne suyumuzu döküyoruz.
  3. Ocağımızın büyük gözünde biraz harlı ateşte ocağın altını açıp yaklaşık 50 dk eriklerimizi kaynatıyoruz.
  4. Daha sonra ocağın altını kısıp erikleri blenderdan geçiriyoruz bu ortada eriğin çekirdekleri kırılabilir hiç sorun değil zira bütün erikleri blenderdan geçirdikten sonra farklı bir tencereye süzgecimizi koyup eriklerimizi süzeceğiz.
  5. Süzme basamağından sonra süzülen erik sularımızı tekrardan ocağa alıp kaynayana kadar ocakta bekletiyoruz
  6. Kaynayınca altını kısıp eriklerin tatlı yahut ekşilik durumuna nazaran göz kararı şeker atıyoruz.
  7. Şekerimizi de attıktan sonra ocağın altı açık halde tek tek kavanozlara koyuyoruz ve sıcakken ağızlarını sıkıca kapatıp aksi çeviriyoruz.
  8. 1 gece üzerleri örtülü vaziyette dışarda bekletiyoruz. 1 gün sonra güneş görmeyen serin yerde saklıyoruz ister kışlık ister artık açıp içebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.Not:süzgeç en sık delikli süzgeç olması gerekiyor ki erik suyumuz pütürlü olmasın.
 
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt