
Erik Suyu Tanımı İçin Gereçler
- Mevsimine nazaran kırmızı ve sarı erik (2-3 kg)
- 5-6 litre su
- Göz kararı şeker
Erik Suyu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle eriklerimizi yapraklarından ayırıp güzelce yıkıyoruz.
- Daha sonra büyükce bir tencerenin içine eriklerimizi koyup üstüne suyumuzu döküyoruz.
- Ocağımızın büyük gözünde biraz harlı ateşte ocağın altını açıp yaklaşık 50 dk eriklerimizi kaynatıyoruz.
- Daha sonra ocağın altını kısıp erikleri blenderdan geçiriyoruz bu ortada eriğin çekirdekleri kırılabilir hiç sorun değil zira bütün erikleri blenderdan geçirdikten sonra farklı bir tencereye süzgecimizi koyup eriklerimizi süzeceğiz.
- Süzme basamağından sonra süzülen erik sularımızı tekrardan ocağa alıp kaynayana kadar ocakta bekletiyoruz
- Kaynayınca altını kısıp eriklerin tatlı yahut ekşilik durumuna nazaran göz kararı şeker atıyoruz.
- Şekerimizi de attıktan sonra ocağın altı açık halde tek tek kavanozlara koyuyoruz ve sıcakken ağızlarını sıkıca kapatıp aksi çeviriyoruz.
- 1 gece üzerleri örtülü vaziyette dışarda bekletiyoruz. 1 gün sonra güneş görmeyen serin yerde saklıyoruz ister kışlık ister artık açıp içebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.Not:süzgeç en sık delikli süzgeç olması gerekiyor ki erik suyumuz pütürlü olmasın.