iltasyazilim
FD Üye
Enginarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet temizlenmiş enginar
*1 kuru soğan
*Yarım limon suyu
*1 küçük çay bardağı zeytinyağ
*2 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su
*Tuz
*Dereotu
*Bardak olçüsü 200 ml
Enginarlı Pilav Tarifi Yapılışı Enginarı pişirmeye başlamadan önce 2 bardak pirinç sıcak suyla, tuz ilavesiyle ıslatılır O beklerken enginar pişirilir Enginarlar artık ayıklanmış ve limonlu suda satılıyor İnce doğranmış soğan zeytinyağda yakmadan kavrulur Kavrulurken enginarlar kuşbaşı doğranır Kavrulan soğana ilave edilir Limon suyu ve tuzla beraber üstünü kaplayacak kadar su koyulur Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir Pilava*1e 1, 5 su koyulur genellikle Burada da öyle yapacağız Fakat enginarın da bir miktar suyu olacağından ayarlama yapmak size düşecek 2 bardağa 3 bardak su yerine 2 civarı veya az fazlası koymak gerekecektir Pişen enginara su ilave edilir Su kaynatılır ve yıkanmış pirinç tencereye katılır Kısık ateşte pirinç suyunu çekinceye kadar pişirilir Pilav demlenince ince doğranmış dereotu da tencereye katılır, altüst edilir Pilavımız yemeye hazırdır Ben soğuk yemek olarak yemeyi tercih ediyorum Size kalmış; dilerseniz sıcak yemek olarak da sofraya getirebilirsinizAfiyet olsun
*4 adet temizlenmiş enginar
*1 kuru soğan
*Yarım limon suyu
*1 küçük çay bardağı zeytinyağ
*2 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su
*Tuz
*Dereotu
*Bardak olçüsü 200 ml
Enginarlı Pilav Tarifi Yapılışı Enginarı pişirmeye başlamadan önce 2 bardak pirinç sıcak suyla, tuz ilavesiyle ıslatılır O beklerken enginar pişirilir Enginarlar artık ayıklanmış ve limonlu suda satılıyor İnce doğranmış soğan zeytinyağda yakmadan kavrulur Kavrulurken enginarlar kuşbaşı doğranır Kavrulan soğana ilave edilir Limon suyu ve tuzla beraber üstünü kaplayacak kadar su koyulur Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir Pilava*1e 1, 5 su koyulur genellikle Burada da öyle yapacağız Fakat enginarın da bir miktar suyu olacağından ayarlama yapmak size düşecek 2 bardağa 3 bardak su yerine 2 civarı veya az fazlası koymak gerekecektir Pişen enginara su ilave edilir Su kaynatılır ve yıkanmış pirinç tencereye katılır Kısık ateşte pirinç suyunu çekinceye kadar pişirilir Pilav demlenince ince doğranmış dereotu da tencereye katılır, altüst edilir Pilavımız yemeye hazırdır Ben soğuk yemek olarak yemeyi tercih ediyorum Size kalmış; dilerseniz sıcak yemek olarak da sofraya getirebilirsinizAfiyet olsun