Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay krep nasıl yapılır? Tam kıvamında yoğurtlu krep tarifi

En kolay krep nasıl yapılır? Tam kıvamında yoğurtlu krep tarifi
0
71

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
nefis_yogurtlu_krep_tarifi_1580294219_5541.jpg

Sabah kahvaltısını şölene çevirmek isteyenler için hem herkes tarafından bilenen hem de lezizi bir tarifimiz var. Tadı, kıvamı ve lezzetiyle severek yenilen krep, mutlaka püf noktalarına dikkat edilerek yapılmalıdır. İster tatlı isterseniz tuzlu olarak tüketilebilen krep, doyurucu olmasıyla da adeta her gün yapacağınız tarifler arasında. Peki krep nasıl yapılır? Öğrenmek için haberimizin detaylarına göz atın.

Sabah, öğle, ikindi, beş çayı ya da akşam yemeklerinde... Kısacası günün her saatinde farklı farklı çeşitleriyle tüketebileceğiniz krep, genellikle kahvaltılarda pişiriliyor. Yurtdışında kahvaltılardan eksik olmayan krep, ülkemizde akıtma olarak Anadolu'da eski yıllardan beri yapılıyor. Un, süt ve yumurta ile yapılan krep, çocuklardan büyüklere kadar vazgeçilmez bir lezzet. Canı börek çekenlerin basit bir şekilde pişerebileceği aynı zamanda kahvaltıda yanında ister sürmelik çikolata isterseniz peynir domatesle eşlik edecek olan krebin yapımı çok pratik. Püf noktalarına dikkat edilerek pişirildiğinde kısa sürede kat kat pişirebileceğiniz krebin nasıl yapıldığını aynı zamanda püf noktalarının neler olduğunu sizlerle paylaşıyoruz. Tavada yalnızca 5 dakikada yapabileceğiniz krebin tarifi için yazımızı inceleyebilirsiniz.

nbqAB_1553326864_6497.jpg

KREP TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
6 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz

Zrc77_1553286468_1864.jpg

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisinde sütü ve suyu alın.

Daha sonra un hariç kalan malzemeleri ilave ederek yavaşça karıştırın.

Unu kaşık kaşık ekleyerek homojen kıvam alana kadar karıştırın.

5 dakika kadar dinlenmesi için kenara bırakın.

Tavaya yağı koyup kızana kadar bekleyin. Bir kepçe krep hamurundan alıp tavaya dökün.

Hafifçe sallayarak hamurun ince bir şekilde tabanına yayılmasını sağlayın.Krepleri, orta ateşte göz göz olup, renk alana kadar arkalı önlü kızartın.

Tüm hamur bitene kadar arada tavayı yağlayarak pişirin.

weFjS_1580295824_4232.jpg

YOĞURTLU KREP TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet yumurta
5 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı su
1 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker

Pişirmek için;

3 yemek kaşığı sıvı yağ

BiFmM_1580294244_2242.jpg

YAPILIŞI

Yumurtayla yoğurdu güzelce karıştırın. Ardından suyu da ekleyerek hızlıca çırpın.

Unu da eleyerek hamura ilave ettikten sonra kalan malzemeleri ekleyerek homojen kıvama getirin.

Biraz dinlendirdikten sonra kızgın yağda birer kepçe koyarak pişirin.

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,780Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt