Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay cacık nasıl yapılır? Cacık yapmanın püf noktaları

En kolay cacık nasıl yapılır? Cacık yapmanın püf noktaları
0
54

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
evde_cacik_nasil_yapilir_cacik_yapmanin_puf_noktalari_1601367604_9697.jpg

Türk mutfağının olmazsa olmazı sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan cacık her yemeğin yanına yakışıyor. Kıvamını hakikat yaptığınızda doyurucu ve sağlıklı bir lezzete dönüşen cacığı en kolay biçimde yapmak isterseniz hazırladığımız tanımımızı inceleyebilirsiniz.

Cacık, yoğurt, su, salatalık ve sarımsak ile yapılan soğuk Türk mezesi. Nane, yeşil soğan, kekik, dere otu, zeytinyağı vb. materyal ile zenginleştirilebilir. İçine rendelenmiş havuç ve marul katılan cacığa ise kış cacığı denir. Izgara köfteden, karnıyarığa, taze fasulyeden, makarnaya kadar her yemekle uyumlu bir mezedir. Dilerseniz koyu kıvamlı da yapabilirsiniz. Diyet listelerine de giren cacık birçok yararı bulunuyor, iki lezzetin yan yana gelip yoğurtla buluşması ile olağanüstü bir orta soğuk ortaya çıkıyor. Sofrasında farklı bir meze arayışında olanlar için kusursuz bir seçenek. Bahar ve yaz aylarında en sevilen mezelerden olan cacık basitçe yapılabiliyor. İşte cacık imalinin püf noktaları:

CACIK TANIMI:

GEREÇLER

2 adet salatalık
250 gr yoğurt
1 çay bardağı su
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım demet dereotu
Tuz



YAPILIŞI

Salatalıkların kabuklarını soyup küp formunda ufak doğrayın.

Yoğurda su ekleyerek çırpın. İçine sarımsağı rendeleyin. Salatalıkları ve ince kıyılmış dereotunu ek edin.

Sirke, zeytinyağı ve tuz ekleyip kaselere paylaştırın. Soğutarak servis yapın.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Türk mutfağının olmazsa olmazı sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan cacık her yemeğin yanına yakışıyor. Kıvamını doğru yaptığınızda doyurucu ve sağlıklı bir lezzete dönüşen cacığı en kolay şekilde yapmak isterseniz hazırladığımız tarifimizi inceleyebilirsiniz. Cacık, yoğurt, su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Türk mutfağının olmazsa olmazı sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan cacık her yemeğin yanına yakışıyor. Kıvamını doğru yaptığınızda doyurucu ve sağlıklı bir lezzete dönüşen cacığı en kolay şekilde yapmak isterseniz hazırladığımız tarifimizi inceleyebilirsiniz. Cacık, yoğurt, su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Gazpacho, çiğ sebzelerden yapılan ve ana malzemesi domates olan bir çorba çeşididir. Özellikle sıcak günlerde ferahlamak ve serinlemek için çok tüketilir. Siz de evinizde paylaştığımız kolay tarif ile gazpacho hazırlayabilirsiniz. İspanya’nın günayinde yer alan Endülüs’e özgü soğuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Türlü, mutfağımızın en sevilen tencere yemeklerinden biri. Farklı sebzelerin bir araya gelmesinin yanı sıra oldukça da doyurucu. Akşam için hem pratik hem de doyurucu bir şeyler arıyorsanız, türlü yemeğini deneyebilirsiniz. Peki türlü yemeği nasıl yapılır? İşte türlü tarifi... Türlü yemeği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Türlü, mutfağımızın en sevilen tencere yemeklerinden biri. Farklı sebzelerin bir ortaya gelmesinin yanı sıra epeyce da doyurucu. Akşam için hem pratik hem de doyurucu bir şeyler arıyorsanız, türlü yemeğini deneyebilirsiniz. Pekala türlü yemeği nasıl yapılır? İşte türlü tanımı... Türlü yemeği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
858,505Konular
982,657Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt