Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay türlü yemeği nasıl yapılır? Yaz türlüsü yemeğinin püf noktaları

En kolay türlü yemeği nasıl yapılır? Yaz türlüsü yemeğinin püf noktaları

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
en_kolay_turlu_yemegi_nasil_yapilir_turlu_yemeginin_puf_noktalari_1621412064_1029.jpg

Türlü, mutfağımızın en sevilen tencere yemeklerinden biri. Farklı sebzelerin bir araya gelmesinin yanı sıra oldukça da doyurucu. Akşam için hem pratik hem de doyurucu bir şeyler arıyorsanız, türlü yemeğini deneyebilirsiniz. Peki türlü yemeği nasıl yapılır? İşte türlü tarifi...

Türlü yemeği, patlıcan, patates, taze fasulye, sivri biber, domates ve kabak ile hazırlanıyor. Eğer dilerseniz, yemeğinize et de ekleyebilirsiniz. Ayrıca yanına da pirinç pilavı çok yakışıyor. Birçok sebzenin bir araya gelmesiyle yaz sofralarını süsleyen türlü yemeği, hafif olması nedeniyle sıkça tercih ediliyor.  Türlü yemeği, türk mutafığında oldukça önemli bir yere sahiptir.  Anadolu kültüründe sıkça rastladığımız türlü, özünde güveçte yapılan ve taş fırınlarda pişen, lezzetiyle damak çatlatan bir ana yemektir. Türlünün günümüzde yapılışıysa daha az zahmetli olmakla birlikte sofralarınızı renklendirmeye ve damaklarınızı şenlendirmeye aday. En lezzetli etli yaz türlüsü tarifi için evde olan malzemelerden faydalanabilirsiniz. Türlü yemeğinin temelinde dana etiyle birlikte patlıcan, kabak, patates gibi sebzeler yer alıyor. Baharatlarla renklendireceğiniz türlünün yanına sıcak günlerinde buz gibi tüketebileceğiniz cacık ve sulu yemeklerin yanında vazgeçilmez olan pirinç pilavıyla mükemmel bir menü oluşturdunuz bile!

TÜRLÜ YEMEĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet patates
2 adet kuru soğan
4 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet patlıcan
2 avuç taze fasulye
7-8 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

zkCP5_1621412170_074.jpg

YAPILIŞI

İlk olarak patatesleri soyun ve suda bekletin. Patlıcanları alaca soyup patateslerle aynı boyutta doğrayın ve tuzlu suya alın.

Domatesi küp şeklinde doğrayın. Fasulyeleri ayıklayıp 2-3 parçaya ayırın. Soğanları ve sarımsakları da yemeklik doğrayın.

Soğanları tencerenin tabanına yerleştirin. Ardından biberleri, onun üzerine de taze fasulyeleri ekleyin.

Domates ve sarımsakların yarısını sebzelerin üzerine yayın. Patatesleri ve patlıcanları da yerleştirdikten sonra sarımsak ve domateslerin kalanını en üste yayın.

Zeytinyağı ve ılık suyla erittiğiniz tuz ve salçayı da malzemelerin üzerine gezdirin ve yemeğinizi orta ateşte pişirin.

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt