Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay acem pilavı nasıl yapılır? Acem pilavının püf noktaları

En kolay acem pilavı nasıl yapılır? Acem pilavının püf noktaları
0
47

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
meshur_acem_pilavi_nasil_yapilir_1548403893_0983.jpg

Kahramanmaraş'ta kalabalık sofraların vazgeçilmezi haline gelen aynı zamanda lezzeti damaklarda kalan meşhur acem pilavının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Tam da kadın günlerde ortaya yapabileceğiniz enfes acem pilavı sebze ve etlerin muhteşem birleşiminden oluşuyoruz. Enfes acem pilavının tarifini haberimizin detaylarından görebilirsiniz.

Kahramanmaraş yöresinin meşhur tarifleri arasında yer alan Acem pilavı, başlangıçta bir az karışık gibi görünse de lezzetine doyamayacaksınız. Üzerine eklenen kavrulmuş et ve çam fıstıklarıyla adeta bir şaheser oluşturan acem pilavı bir yiyenin mutlaka tadı damağında kalıyor. Sofralarımızdan eksik olamayan pirinç pilavının, daha farklı ve bol malzeme versiyonu diyebiliriz. Pilavın içerisinde neredeyse yok yok. Havuç, et, fıstık, bol baharat, kuş üzümü ve daha hangi sebzeyi isterseniz pilavın içerisine ilave edebilirsiniz. Oldukça doyurucu ve lezzetli olan acem pilavı, Kahramanmaraş’ın sevilen yemeklerinden. Peki acem pilavı nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde bulabilirsiniz...

ACEM PİLAVI TARİFİ:

MALZEMELER

1 buçuk su bardağı pirinç
500 gram kuşbaşı et
2 adet büyük boy havuç
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su

Üzeri İçin;

1 çay bardağı çiğ badem
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Phb76_1548404231_2874.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle pilavlık pirinci 40 dakika tuzlu suyun içerisinde bekleterek tarife başlayın ve süzün.

Bu sırada geniş bir tencereye etleri alıp ara ara karıştırarak, biraz kavurun.

Hafif renk alan etlerin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.

Pişen etleri tekrar tereyağı ve tuzla güzelce kavurun. Sonrasında havuçları rendeleyip, soğanları da ince ince ay şeklinde doğrayın.

Geniş bir tencereye zeytinyağını alıp soğan, sarımsak ve havuçları güzelce kavurun.

Üzerine pirinci ilave ederek 2 dakika kavurduktan sonra üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın. 

Suyunu çekene kadar pişirdikten sonra 10 dakika demlenmeye bırakın.

Pilavı servis tabağına alıp, üzerine eti yayın. Ardından bademve fıstıkları sıvı yağ ile kavurun üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

ACEM PİLAVININ PÜF NOKTALARI:

Acem pilavında kullanılan pirincin mutlaka iri ve uzun olması önemli. Çünkü üzerine eklenen malzemelerle pirincin erimemesi gerekiyor. Bunun için öncesinde 40-45 dakika kadar pirinçleri tuzlu suda bekletmelisiniz.

Pilavı yaparken demlenmesi için sıcak su kullanmak yerine evinizde hazır varsa tavuk suyu ile pişirebilirsiniz.

Pilavınızın içerisine kuş üzümü ve dolmalık fıstıkta ekleyebilirsiniz.


 

Similar threads

Acem Pilavı Malzemeler: 1 Kilogram Kuzu Kuşbaşı 2 Kilogram Havuç 1 Adet Kuru Soğan 2 Kase Etsuyu Yeteri kadar Badem Yeteri kadar Fıstık İçi Yeteri kadar Tereyağı Yeteri kadar Tuz Yeteri kadar Karabiber Yapılışı: 2 kg havuç yıkanarak baş ve uç kısımlarından kesilir Ardından havuçlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı pirinç *200 gram et (yaklaşık bir kase ) *2 adet havuç *2 adet kuru soğan *1 avuç badem *1 avuç kuş üzümü *Tuz Acem Pilavı Tarifi Yapılışı Eti doğrayıp biraz su ilave ederek yumuşayana kadar pişiriyoruz Pirinci ıslatıyoruz, havuç ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *250 gram yağsız kuşbaşı et *5 tane orta boy havuç *2 kase pirinç *2 kaşık tereyağı *2 kaşık sıvı yağ *Tuz *Su Acem Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle etimizi içine yeterince su koyup suyunu çekene kadar haşlıyoruz Üzerini biraz geçmesi yeterli sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *300 gr kuşbaşı et *2 su bardağı pirinç *2 orta boy soğan *1 büyük havuç *1 yemek kaşığı domates salçası *Yarım yemek kaşığı biber salçası *1 yemek kaşığı tereyağ *Sıvı yağ *Tuz Acem Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle etleri düdüklü tencerede...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Acem Pilavı Malzemeler 2 su bardağı pirinç 500gr kuşbaşı et 3 su bardağı et suyu ya da sade su 2 orta boy soğan 6 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı çamfıstığı 4 yemek kaşığı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı kakule 1 tatlı kaşığı tarçın 12 tatlı kaşığı öğütülmüş karanfil tuz Hazırlanması: Pirinci...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt