iltasyazilim
FD Üye
Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*300 gr kuşbaşı et
*2 su bardağı pirinç
*2 orta boy soğan
*1 büyük havuç
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Sıvı yağ
*Tuz
Acem Pilavı Tarifi Yapılışı
Öncelikle etleri düdüklü tencerede haşlıyoruz Pirinci sıcak suyla ıslayalım Soğanı yemeklik, havucu küçük küpler halinde doğrayıp pilav yapacağımız tencereye alıp yağ da kavuralım Soğanlar pembeleşince eti ve salçaları ekleyip birazda bu şekilde kavuralım Son olarak pirinci ekleyip 12 tur karıştırıp suyunu koyup tuzunu ilave edelim ve kapağını kapatalım (Et suyunu koyup üzerini normal suyla tamamlayalım, normal pilav yaparken koyduğumuz sudan bir tık fazla olacak şekilde) Yüksek ateşte kaynadıktan sonra ocağın altını az kısalım ve pişmeye bırakalım 20 dk sonra pilavımız hazır Afiyet olsun
*300 gr kuşbaşı et
*2 su bardağı pirinç
*2 orta boy soğan
*1 büyük havuç
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Sıvı yağ
*Tuz
Acem Pilavı Tarifi Yapılışı
Öncelikle etleri düdüklü tencerede haşlıyoruz Pirinci sıcak suyla ıslayalım Soğanı yemeklik, havucu küçük küpler halinde doğrayıp pilav yapacağımız tencereye alıp yağ da kavuralım Soğanlar pembeleşince eti ve salçaları ekleyip birazda bu şekilde kavuralım Son olarak pirinci ekleyip 12 tur karıştırıp suyunu koyup tuzunu ilave edelim ve kapağını kapatalım (Et suyunu koyup üzerini normal suyla tamamlayalım, normal pilav yaparken koyduğumuz sudan bir tık fazla olacak şekilde) Yüksek ateşte kaynadıktan sonra ocağın altını az kısalım ve pişmeye bırakalım 20 dk sonra pilavımız hazır Afiyet olsun