Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Acem Pilavı

Acem Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*300 gr kuşbaşı et
*2 su bardağı pirinç
*2 orta boy soğan
*1 büyük havuç
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Sıvı yağ
*Tuz

Acem Pilavı Tarifi Yapılışı
Öncelikle etleri düdüklü tencerede haşlıyoruz Pirinci sıcak suyla ıslayalım Soğanı yemeklik, havucu küçük küpler halinde doğrayıp pilav yapacağımız tencereye alıp yağ da kavuralım Soğanlar pembeleşince eti ve salçaları ekleyip birazda bu şekilde kavuralım Son olarak pirinci ekleyip 12 tur karıştırıp suyunu koyup tuzunu ilave edelim ve kapağını kapatalım (Et suyunu koyup üzerini normal suyla tamamlayalım, normal pilav yaparken koyduğumuz sudan bir tık fazla olacak şekilde) Yüksek ateşte kaynadıktan sonra ocağın altını az kısalım ve pişmeye bırakalım 20 dk sonra pilavımız hazır Afiyet olsun
 
858,536Konular
981,823Mesajlar
32,332Kullanıcılar
keremeiSon üye
Üst Alt