elektronikci
FD Üye

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 3 elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı şeker
- Varsa ceviz içi
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı su
- 2 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Selam olsun herkese ???????? Elma mevsimi gelmişken bu tarifi denemeyen kalmasın. Bazı püf noktaları var onlara dikkat ederseniz tam istediğiniz sonucu elde edersiniz.
- Öncelikle elmalarımızı soyup rendeliyoruz ardından tavamızda şekeri de ilave edip suyunu tamamen çekene dek kavuruyoruz. Altını kapatıp biraz ılıyınca içine tarçın varsa dövülmüş ceviz içi ekliyoruz.
- Şimdi sıra geldi hamuru hazırlamaya burda ilk önce tart kalıbı veya borcam ne kullanmak isterseniz artık o size kalmış ???? tereyağı sürüp kalıbı buzdolabına hatta buzluğa atıyoruz ve biz yoğurma kabında hamuru hazırlamaya başlıyoruz.
- Tereyağı şeker yumurta su iyice karıştırın sonra üzerine un ve kabartma tozu ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı şekil alabilecek bir hamur elde edin bu aşamada unun ölçüsü hamurunuzun kıvamına bağlı olarak değişir eğer hamur cıvıksa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Hazırladığınız hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparıp buzdolabı poşetinin içinde buzdolabına ayırın. Buzluktan tart kalıbınızı çıkarın ve hazırladığımız hamuru elinizle güzelce kalıba yayın kenarlarını her yanını eşit yapmaya özen gösterin.
- Sonra elmalı iç harcı ekleyin ve en son dolaba ayırdığımız hamur parçasını iki streç film arasına koyup (Buzdolabı poşetleri arasıda olur) merdane ile açın sonra bıçakla şeritler kesin ve resimdeki gibi üstünü süsleyin.
- Önceden ısıtılmış fırında 190 derece de üstü kızarana dek pişirin. Benim fırınım yaklaşık 35 dakika pişirdi siz dikkat edin gözünüz fırında olsun aman yanmasın.
- Fırından çıkınca soğumaya bırakın kalıptan çıkması zor olmadı üzerine de pudra şekeri serpip servis edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun