
Elmalı Tart Tanımı İçin Materyaller
Elma harcı için
- 4 elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- Kabarma tozu alabildiği kadar un
Elmalı Tart Tanımı Yapılışı
- Elma harcı için elmaları rendeleyip tavaya alalım.
- Üzerine şekeri ilave edelim elmaların rengi pembeleşinceye kadar kavuralım suyunu çektikten sonra tarçınlı ek edelim.
- Hamuruna geçelim. Margarin ,sıvı yağ, yoğurt, yumurtayı güzelce harmanlayalım bir kapta.
- Daha sonra üzerine unu ve kabartma tozunu ek edelim ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurdan portakaldan biraz daha büyükçe hamur ayıralım.
- Daha sonra kalan hamuru yağladığımız tepsinin tabanına yayalım.
- Üzerine elma harcımızı dökelim.
- Daha sonra da ayırdığımız hamuru formlar vererek elma harcının üstüne yerleştirelim.
- Evvelden ısınmış fırında 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun.