
Elmalı Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 2 adet yeşil elma
- 2 çay kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz
- 1-2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Susam
Elmalı Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Yapılışı
- Öncellikle elmalarımızı yıkayıp kabuklarını soymakla başlayalım.
- Küçük kesimler halinde keselim ve bi kaseye alalım. Üzerine ceviz, tarçın ve 2 yemek kaşığı un ekleyelim karıştıralım. Kenarda bekletelim.
- Oda ısısındaki yumurtalar ile şeker yumurtanın rengi açılıncaya kadar mikser ile çırpılır.
- Sıvı yağ ve süt eklenerek çırpılmaya devam edilir.
- Kabartma tozu eklenerek son sefer çırpılır.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek bir çırpıcı ile harcın havası inmeden çırpalım.
- Son olarak elmalı karışımı unlu harca ekliyoruz ve spatula ile karıştırıyoruz.
- Kek kalıbımızı tereyağ ile yağlayalım. Kalıba biraz susam serpiştiriyoruz (tercih sizin ancak bu keke susam yakışıyor).
- Harcı döktükten sonra yeniden susam serpiştirelim.
- Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında 40 dk pişirelim birinci 30 dk fırının kapağını katiyen açmayalım.
- 30-35 dk dan sonra bir kürdan yardımı ile içinin pişip pişmediğini denetim edelim.
- Soğuduktan sonra kalıptan çıkararak dilimleyip servis edebilirsiniz.