Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 3,5 su bardağı un
- 250 gr oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- 1 limon kabuğu rendesi (İsteğe bağlı)
- 3 orta uzunluk tatlı elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 küçük uzunluk çay bardağı şeker
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm materyaller oda sıcaklığında olmalı. Rendelenen elma, tarçın ve şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir, soğumaya bırakılır.
- Başka bir yoğurma kabında hamur materyalleri yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğurulur.
- Hamur 5 bezeye ayrılır. Her beze altı üstü unlanarak tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım cm kalınlığında olacak biçimde açılır.
- Evvel dörde, her bir modül da 2’ye bölünür. (yani 8 üçgen çıkacak). Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 tatlı kaşığı koyulup sarılır.
- Evvelce ısıtılmış 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Ilıyınca üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun. ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.