Elmalı Kat Kat Tanımı İçin Materyaller
- 20 adet milföy yaprağı
- 3 adet elma
- 4 kaşık toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- İsteğe nazaran ceviz, fındık
- Yumurta sarısı
- Toz şeker
Elmalı Kat Kat Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle elmaları soyup rendeleyelim ve ocağa alalım, üzerine toz şekeri de ek edip kavuralım. En son rengi dönünce cevizini yahut fındığını ekleyelim.
- Kapatmaya yakın tarçını ek edip ocaktan alalım. Kare halinde olan milföy hamurlarının bir kenarından çizikler atalım.
- Öbür kenarına harcı koyup çizik attığımız kısmı üzerine kapatalım ve çatalla kenarlarına bastıralım. Bütün hamurlara bu süreci uygulayalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim akabinde toz şeker serpiştirelim. 170 derecede fanlı ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.