Elmalı Kafes Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Hamur için:
- 1 paket tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanillin
- Aldığı kadar un
- 4 adet elma
- 3 yemek kaşığı fındık yahut ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Pudra şekeri
Elmalı Kafes Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Elmaları soyup rendeleyin.
- Ocakta suyunu çekene kadar kavurun.
- Daha sonra diğer gereçleri ek edip 3-5 dakika daha kavurup, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Hamur için un hariç bütün gereçleri bir kabın içine koyup yoğurarak karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur yoğurun.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde modül alıp yuvarlak açıp dörde bölün.
- Daha sonra fotoğraftaki üzere kesikler atıp ortasına elmalı harçtan koyup kapatın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.