
Elmalı Çörek Tanımı İçin Materyaller
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1su bardağı toz şeker
- 1 paket yaş maya yahut 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 paket vanilya
- Bir fiske tuz
- 4/5 adet elma
- Yarım su bardağı toz şeker
- 4 adet kuru kayısı
- Yarım su bardağı kırılmış fındık
- İsteğe bağlı tarçın
- Yumurta sarısı
Elmalı Çörek Tanımı Yapılışı
- Elmaları soyun ve ufak ufak doğrayın.
- Kayısıları da ufak ufak doğrayın.
- Yarım su bardağı şeker ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin.
- Hamurun hazırlanması.Derin bir kaba ılık sütü alalım.
- Mayayı ek edelim ve karıştıralım.
- Sıvıyağ, şeker ve bir fiske tuz ekleyip unu yavaş yavaş ek ederek hamurunuzu yapalım.
- Üzerini kapatalım ve mayalanması için bekleyelim.
- Mayalanan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın.
- Tepside bezelerimizin üzerini kapatalım ve mayalanması için bir 15 dk bekleyelim.
- Bir çay bardağı yardımı ile mayalanan bezelerimizin ortasına bastıralım.
- 1 adet yumurta sarısını süt ile açalım.
- Yumurta sarısını bezelerimizin kenarlarına sürelim.
- Ortası açılan bezelerimize elmalı harçtan koyalım.
- Isıtılmış 190°fırında pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin.
- Üzerine pudra şekeri dökelim. Servise hazırdır. Afiyet olsun ????.