
Elmalı Çıtır Rulo Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet orta boy elma
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz (Dövülmüş)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
Elmalı Çıtır Rulo Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle elmalarımız rendeliyoruz, üzerine 1 su bardağı şekeri ekleyip ocağa alıyoruz. Elmalar suyunu bırakıp çekene kadar bekliyoruz. Daha sonra tarçın ve cevizi ekleyip güzelce kavuruyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Baklavalık yufkamızdan 1 yaprak alıyoruz üzerini sıvı yağ ile fırça yardımıyla yakıyoruz, üzerine 1 yaprak yufka açıyoruz yine yağlıyoruz. Bu işlem 4 kat yufka olana kadar yapıyoruz.
- Daha sonra soğuyan harcımızdan bir miktar alıp yufkanın uç kısmına ince bir tabaka halinde (Çok da ince olmasın) koyuyoruz.
- Yufka mızı sarıp rulo haline getiriyoruz ve istediğimiz uzunlukta kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Üzerini sıvı yağ ile yağladıktan sonra 180 derece fanlı fırında yaklaşık 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun.