Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Çıtır Rulo

Elmalı Çıtır Rulo
0
86

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
elmali-citir-rulo.jpg

Elmalı Çıtır Rulo Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
  • 3 adet orta boy elma
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ceviz (Dövülmüş)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
  • Pudra şekeri

Elmalı Çıtır Rulo Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle elmalarımız rendeliyoruz, üzerine 1 su bardağı şekeri ekleyip ocağa alıyoruz. Elmalar suyunu bırakıp çekene kadar bekliyoruz. Daha sonra tarçın ve cevizi ekleyip güzelce kavuruyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  2. Baklavalık yufkamızdan 1 yaprak alıyoruz üzerini sıvı yağ ile fırça yardımıyla yakıyoruz, üzerine 1 yaprak yufka açıyoruz yine yağlıyoruz. Bu işlem 4 kat yufka olana kadar yapıyoruz.
  3. Daha sonra soğuyan harcımızdan bir miktar alıp yufkanın uç kısmına ince bir tabaka halinde (Çok da ince olmasın) koyuyoruz.
  4. Yufka mızı sarıp rulo haline getiriyoruz ve istediğimiz uzunlukta kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  5. Üzerini sıvı yağ ile yağladıktan sonra 180 derece fanlı fırında yaklaşık 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun.
Elmalı Çıtır Rulo Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,701Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt