Elmalı Çiçek Milföy-En Pratik Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 elma
- 1 paket milföy (paketime nazaran değişebilir daha az da olabilir)
- 1 çay bardağı kadar toz şeker
- 2 yemek kaşığı tarçın (damak zevkinize göre)
Elmalı Çiçek Milföy-En Pratik Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
En pratiğinden en lezzetlisinden. Siz çayı demleyin çay olana kadar tatlınız hazır. Haydi başlayalım.
- Buzluk milföyü kulanacaksanız yarım saat kadar evvelce çıkarın ve yumuşamasını bekleyin.
- Merdane yardımıyla hafif açın ve şerit şerit kesin. Her elma dilimine 1-2 şerit gerekecektir.
- Geniş bir tabakta toz şeker ve tarçını karıştırın güzelce.
- Yuvarlak biçimde kesin elmaları ve ortasını alın oda yuvarlak halde olsun. Elma çok kalın olmasın.
- Elmaları iki taraflı şeker karışımına bulayın. Daha sonra şerit şerit kestiğiniz milföyü ortasından dışına gerçek sarın foto/videodaki üzere.
- Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye milföyü elmaları dizin. Ben fırın kağıdı kullanmadım bu tepsiye bişey yapışmıyor fakat olağan tepsi kulanacaksanız kesinlikle serin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
- İlk sıcaklığı gidince pudra şeker serpin. Afiyet olsun.