
Elmalı Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 bardak toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5-3 su bardağı un
- 2 adet elma
- 1 su bardağı iri kırılmış ceviz içi
Elmalı Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeker ve yumurtayı derin bir kaba alıyoruz 3 dk çırpıyoruz.
- Un ,kabartma tozu, ceviz ve elma dışındaki gereçleri üzerine ekleyip çırpmaya devam ediyoruz .
- Yeterlice gereçler karışınca 2. 5 bardak unu ve kabartma tozumuzu da ekleyip akışkan bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Sıvı yağ ile güzelce yağlanmış borcama kek karışımımızı dökelim.
- Üzerine ceviz modüllerini ve çok küçük olmayan elmalarımızı dökelim, karıştırmıyoruz elma ve cevizler üzerinde kalacak.
- Elmayı karıştırınca daha hamurumsu bir kek oluyor fakat isteyen karıştıradabilir.
- Evvelden ısıtılmış 160 c fırınımızda yaklaşık 40 -45 dk pişiriyoruz pişip pişmediğini anlamak için kekin birkaç yerine kürdan sokup ıslak çıkmıyorsa kürdan pak çıkıyorsa pişmiş demektir .
- Birtakım fırınlar daha çabuk pişirebilir 30 dk dan sonra denetimli pişirim tavsiye ederim afiyet olsun.