Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Atom Kurabiye

Elmalı Atom Kurabiye
0
198

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
80

Elmalı Atom Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

• 150 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (Akı üstüne)
  • Aldığı kadar un
Harcı için;
  • 3 kırmızı elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
  • Ceviz (Ufalanmış)
  • Pekmez
  • Yumurta akı

Elmalı Atom Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Merhabalar ???? Hamurum için; oda sıcaklığında beklettim. Margarini kaba alıp, eziyorum üstüne yağı, kabartmayı, yumurta sarısını pudrayı ve yoğurdu alıp, düzgünce karıştırıyorum.
  2. Üstünün azar azar döküp, yumuşak bir hamur elde ediyorum sonra harcımız içi elmaları soyup, rendeliyorum. Tavaya alıp, ocakta suyunu çekene kadar pişiriyor.
  3. Üstüne şekerini ekleyip, karıştırıp, erinceye kadar tarçınıda ekleyip, ocaktan aldım ve soğumaya bıraktım.
  4. Hamurundan ceviz büyüklüğünde modüller alıp, ortasını açıp, elmalı harcı ekleyip, kapatıyorum.
  5. Sonra kenarda yaptığım iki tabak 1 yumurta akı 2 ceviz parmakları evvel yumurta sonra cevize batırıp, tepsiye diziyorum.
  6. 180 dereceli ısıttığım fırına atıp, kızarıncaya kadar çıkartıp, üstüne pekmez gezdirip, 1 saat dinlenmeye sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Elmalı Atom Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Elmalı Atom Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 200 gram margarin yada tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 yemek kaşığı yoğurtYarım çay bardağı şeker1 yemek kaşığı sirke1 paket vanilya4, 4-5 su bardağı un Harcı için : 4 orta boy elma4 yemek kaşığı şeker1 çay kaşığı tarçınYarım çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Elmalı Kurabiye (Elmalı Sandviç Kurabiye) Tanımı İçin Materyaller 200 gram margarin (Oda ısısında )1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı nişasta (+1 dolu yemek kaşığı daha)1 adet yumurta4 dolu yemek kaşığı pudra şekeri1 paket vanilya1 paket kabartma tozu4 su bardağına yakın un kullandım azar azar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Elmalı Atom Kurabiye Tanımı İçin Materyaller 250 gram tereyağı ya da margarin1 yumurta1 su bardağı pudra şekeri1 yemek kaşığı nişastaÇeyrek su bardağı sıvı yağ1 paket vanilya1 silme çay kaşığı kabartma tozu4-4.5 su bardağı un İç harcı için: 6 tane elma6 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tarçın1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Atom Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 200 gram margarin yada tereyağı (Oda sıcaklığında )Yarım su bardağı sıvı yağYarım su bardağı yoğurt1 adet yumurta sarısı (Akı üzerine sürülecek )1 paket vanilya1 paket kabartma tozuUn İç harcı için: 2 adet orta boy elma3 adet kuru incir3 adet kuru kaysı1 avuç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Atom Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 250 gram margarinYarım su bardağı sıvı yağYarım su bardağı yoğurt1 yumurta sarısı (Akı dışına sürülecek)1 paket vanilya1 paket kabartma tozuAldığı kadar un İç Harcı 3 adet rendelenmiş elma1 su bardağı ceviz10 adet kayısı7 adet incir1,5 çay kaşığı tarçın1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
858,505Konular
982,799Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt