teknolojiuzmani
FD Üye
El Açması Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 çay bardağı su
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 200 gram peynir
- Maydanoz
- Çok az ıspanak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
El Açması Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un ve oda sıcaklığında yumurta ,tuz ve su ile uygunca yoğrulur ve 30 dk hamur dinlendirin.
- Dinlenen hamuru 8 beze ayırıp bir 15 dk daha dinlendirin.
- Ardından unlanan tezgâha bir beze alınır incelene kadar açılır.
- Bütün hamurları açıp 10 dk kuruması beklenir.
- Büyük bir tencereye su koyulur kaynayan su içine tuz ek edilir.
- Açtığımız yufkaları ister ikiye bölün ister tüm haşlayın ben ikiye bölerek hasladım.
- İlk olarak tepsi yağlanır haşlanmamış yufka serilir akabinde öteki üç yufkada haşlanarak orta katlarına sıvı yağ ve tereyağı koyarak serilir.
- Orta katına peynirli iç harcımızı yayalım ve 2 -3 yemek kaşığı yağı gezdirelim.
- Sonra birebir süreci kalan 4 yufkaya yapalım.
- En son üstüne sıvı yağ ve yumurta karışımı sürerek 200 derecede 30 dk pişirelim afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.