Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Su Böreği Tarifi

El Açması Su Böreği Tarifi

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

El Açması Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
İçi için;
  • 200 gram peynir
  • Maydanoz
  • Çok az ıspanak
Ara katlar için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

El Açması Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Un ve oda sıcaklığında yumurta ,tuz ve su ile uygunca yoğrulur ve 30 dk hamur dinlendirin.
  2. Dinlenen hamuru 8 beze ayırıp bir 15 dk daha dinlendirin.
  3. Ardından unlanan tezgâha bir beze alınır incelene kadar açılır.
  4. Bütün hamurları açıp 10 dk kuruması beklenir.
  5. Büyük bir tencereye su koyulur kaynayan su içine tuz ek edilir.
  6. Açtığımız yufkaları ister ikiye bölün ister tüm haşlayın ben ikiye bölerek hasladım.
  7. İlk olarak tepsi yağlanır haşlanmamış yufka serilir akabinde öteki üç yufkada haşlanarak orta katlarına sıvı yağ ve tereyağı koyarak serilir.
  8. Orta katına peynirli iç harcımızı yayalım ve 2 -3 yemek kaşığı yağı gezdirelim.
  9. Sonra birebir süreci kalan 4 yufkaya yapalım.
  10. En son üstüne sıvı yağ ve yumurta karışımı sürerek 200 derecede 30 dk pişirelim afiyet olsun ????.
El Açması Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kolay El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 su bardağı yoğurt1 adet kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İç harcı için peynirmaydanoz Kolay El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Derin bir kaba un hariç tüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
El Açması Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler 6 adet yumurtaYarım çay bardağı su1 silme yemek kaşığı tuzAldığı kadar un Ara katlara sürmek için; 180 gram tereyağıYarım çay bardağı sıvı yağ İçi için: 400 gram antep peyniri yoksa beyaz peynirMaydanoz Haşlamak için: Büyük tencere kaynar su1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
El Açması Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 4 adet yumurta1 çay bardağı su1 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre artırılıp azaltılabilir)4 su bardağı un İç harcı için; 5 yemek kaşığı sıvı yağ (isteğe göre artırılıp azaltılabilir)250 gram kıyma2 adet orta boy kuru soğanTuz ve karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Patatesli Börek El Açması (Çıtır Çıtır) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için 4 su bardağı un1 çay kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1.5 çay kaşığı kuru mayaIlık su 1-1.5 su bardağı kadar (un markasına nazaran ölçü olarak değişkenlik gösterebilir) İç harcı için 4-5 adet haşlanmış patates1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Su Böreği (El Açması Kıymalı) Tarifi İçin Malzemeler 5 yumurta3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı süt (ılıtılacak)1 yemek kaşığı tuzAlabildiğince un Harç için 250 gram kıyma2 orta boy soğan150 gram tereyağı3 yemek kaşığı ayçiçek yağı Su Böreği (El Açması Kıymalı) Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt