Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Su Böreği (Bir Dilim Daha….)

El Açması Su Böreği (Bir Dilim Daha….)
0
141

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
el-acmasi-su-boregi-bir-dilim-daha.jpg

El Açması Su Böreği (Bir Dilim Daha....) Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için:
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su ( gerekirse eklenir)
Ortalarını yağlamak için :
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
Ortası için:
  • 300 gram beyaz peynir
  • Maydanoz
Üzeri için:
  • Tereyağı
  • 1 yumurta sarısı

El Açması Su Böreği (Bir Dilim Daha....) Tanımı Yapılışı

1. Kabımızın içerisine yumurtaları alıp güzelce çırpalım.
  2. Üzerine yağı ekleyelim tekrar çırpalım.
  3. Üzerine denetimli biçimde unumuzu ve tuzu da ekleyip ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim 8 eşit bezeye ayırıp üzerine streç çekelim ve yarım saat dinlendirelim.
  4. Orta uzunluk tepsimizi yağlayalım ve tepsi büyüklüğünde açtığımız bezeyi tepsiye yerleştirelim. ????.
  5. Bunu en alta serdiğimiz için biraz kalın olsun!!!!!.
  6. En alt ve en üstteki hamuru suda haşlamıyoruz !!!!!.
  7. Yufkaları açmaya başlamadan derin ve büyük bir tencereye yarıya kadar su koyup kaynamaya bırakalım.
  8. Kaynayınca içerisine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, tuz ve bir kaç tane limon tozu atalım.
  9. Bezelerimizi tepsi büyüklüğünde açalım ve sofra bezinin üzerine koyup üstlerini de örtelim ki kurumasınlar????.
  10. Açtığımız yufkaları ister ikiye ister benim üzere dörde kesip kaynattığımız suyun içerisine atıyoruz iki saniye bırakıp yanına hazırladığımız buzlu ya da soğuk suyun içerisine atıp şokluyoruz. Ve suyunu elimizle süzdürüp tepsimize diziyoruz her katın ortasını erittiğimiz tereyağıyla yağlıyoruz.
  11. Alt yufkayla birlikte altta toplam 4 yufka koyduğumuz da ortalarına peynirli maydanoz karışımını her tarafına gelecek formda koyalım. ????????????.
  12. (benim mutfağım dar olduğu için alt katını birinci olarak açtım haşladım dizdim ortasına peyniri koyup başka üst yufkaları sonra açıp birebir süreci devam ettirdim????!!!).
  13. Başka yufkalara da tıpkı süreci yapıp en üstüne haşlamadığımız yufkayı serelim.
  14. Böreğimizi dilimleyelim.
  15. Kalan tereyağını yufkanın her tarafına sürelim. ( isterseniz tereyağının üzerine de çırpılmış bir yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzeri nar üzere oluncaya dek pişirelim.
  16. Fırından çıkarınca biraz soğuduktan sonra ılık ılık servis edelim. Afiyet olsun ????.

858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt