Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Çıtır Yufkasıyla Sizi Mest Edecek Sebzeli Börek (Springroll)

El Açması Çıtır Yufkasıyla Sizi Mest Edecek Sebzeli Börek (Springroll)
0
49

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
el-acmasi-citir-yufkasiyla-sizi-mest-edecek-zebzeli-borek-springroll.jpg

El Açması Çıtır Yufkasıyla Sizi Mest Edecek Sebzeli Börek (Springroll) Tarifi İçin Malzemeler


Yufka hamuru için:
  • 2 su bardağı un (bardak ölçü 250 ml)
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Alabilecek kadar su (ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde etmeliyiz, nerdeyse yarım su bardağı oldu benimki)
  • Sonra yufkaları açmak için yeterince nişasta
İç harcı için:
  • Yarım küçük boy lahana (beyaz) rendelenecek
  • 3 havuç (Rendelenecek)
  • Arzuya göre bir avuç nohut tohumu
  • 3 dal yeşil soğan (Sapını önce kavuracağız, yeşil bölgesini sonra)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 veya 2 tatlı kaşığı sirke (Ben üzüm kullandım)
  • 1 er tatlı kaşığı sarımsak tozu ve toz kırmızibiber
  • Yarım çay kaşığı tozkarabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı (tavaya katıp kavurmak için)
Ayrıca börekleri kızartmak için:
  • Yeterince sıvı yağı

El Açması Çıtır Yufkasıyla Sizi Mest Edecek Sebzeli Börek (Springroll) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce hamurumuz için uygun bir kaba su hariç bütün malzemeleri katalım ve karıştıralım.
  2. Suyumuzu kontrollü ekleyin ve hamuru güzelce yoğuralım.
  3. Yoğurduğumuz hamurumuzu tezgaha alıp 3-5 dakika daha yoğuralım, hamurumuz pürüssüz bir kıvam alsın.
  4. Sonrada büyük bir beze halinde tekrar kabımıza koyalım ve üzerini örtelim. En az 15 dakika böyle dinlensin.
  5. İç harcımız için uygun bir tavaya sıvı yağımızı katip ve küçük doğradığımız yeşilsoğan saplarını soteliyelim.
  6. Ardından rendelenmiş havuçlarımızı ve lahanamızı da katalım ve soteliyelim. Öldürmemeye özen görsterelim. Arayı bulalım.
  7. Bütün diğer malzemeleri şimdi katıp karıştıralım.
  8. Orta uzun ve verev kestiğimiz yeşilsoğanın yeşil kısmını, tavayı ocaktan almaya yakınken harcımıza katalım ve karıştıralım.
  9. Harcımıza damak tadımıza göre tadalım ve eğer tuz, sirke veya soya sosu eksik geliyorsa biraz daha katalım.
  10. Ocaktan tavamızı alalım şimdi ve ılımaya bırakalım.
  11. Dinlendirdiğimiz hamura geçelim şimdi. Hamurumuzu resimdeki gibi uzun ve ince şeklini verelim.
  12. Ceviz büyüklüğünde parçalar keselim ve beze şeklini verelim. 12 tane çıkıyor.
  13. Her bezeyi tek tek açalım.
  14. İlk önce elimizin içiyle biraz basalım ve yeterince nişasta serpelim.
  15. Üzerine (yaklaşık bir silme yemek kaşığı) ve yufkamızı merdaneyle veya oklavayla incecik açalım.
  16. Tabak büyüklüğüne geliyorlar bu ölçüde. Artık size yufkanın arkasından mutfak tezgahın deseni gözüküyorsa veya yufkanın arkasından elinizin gölgesi tam gözüküyorsa inceliği tamamdır????????☺️.
  17. Açtığınız her yufkayı tek tek birbirinin üzerine dizin.
  18. Hepsi üst üste dizildiyse şimdi kare şeklinde kesin. Resimlere bakın.
  19. Harcımızı üzerlerine doldurmadan önce fazla nişastayı yufkalardan çırpalım/alalım ve ardından resimlerde gösterildiği gibi iç harcımızı her yufkanın ortasına dizin ve ilk önce altdaki üçü ortaya doğru getirerek bükün ve sonra kenarlardaki uçları ortaya gelecek şekilde bükün.
  20. Kalan yukardaki uca suyla ıslattığınız işaretparmağınızla gezdirin ve böreğimizi sıkı sıkı sarıp işlemi tamamlayın.
  21. Her yufkaya böyle işlem yapın.
  22. Ocağa aldığınız uygun tavaya yeterince sıvı yağı katın ve yüksek ateşde böreklerimizi kızartın.
  23. Rengi altın rengi olanadek kızartın. Fazla yağı almak için kağıtbez serdiğiniz tabağa dizin böreklerimizi. Şimdi servise hazırdır. Afiyetler olsun.Not: kestiğimiz fazla yufka kenarlarını ben sıvı yağda kızarttım ve soğuduğunda pudrasekeri eledim üzerine ve güzel bir lokmalık tatlı oldu. Bu sayede hiçbirşey ziyan olmadı????????????????????.

El Açması Çıtır Yufkasıyla Sizi Mest Edecek Sebzeli Börek (Springroll) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Baklava Yufkasıyla Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler 30 tane baklavalık yufka1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı soda İçine: Peynir yada kıyma Baklava Yufkasıyla Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Her biri 6 kat olan 5 tane rulo yapıyoruz. Bir borcam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Tepside Çıtır Çıtır El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 2 su bardağı süt2 su bardağı su1 çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı sirke2 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İç harcı için 10 adet orta boy patates4 büyük boy soğan1 su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Az Ölçülü Peynirli Çıtır Börek (El Açması Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler 2 adet böreklik yufka1 kase tulum ve lor karışımı peynir (istediğiniz peynir olabilir) Sosu için; 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ1/2 (yarım) su bardağı süt1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı sirke...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Patatesli Çıtır Börek (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler 7 su bardağı un1 yemek kaşığı sirke1 yemek kaşığı tuz3 bardak su (kontrollü koyun) Yağlamak için; 1  yemek kaşığı margarinYarım su bardağı sıvı yağ İç harcı için; 5 -6 adet haşlanmış patatesKarabiberArzuya göre diğer baharatlar, içini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Ispanaklı Çıtır Börek (El Açması Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler 6 adet yufka Sosu için; 1 su bardağı sıvı yağ3 yemek kaşığı sirke2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı nişasta İç harcı için; 800 gr ıspanak2 su bardağı lor peyniriTuzKarabiberPulbiber Üzeri için; Artan sos Ispanaklı Çıtır Börek (El...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt