Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Çıtır Börek (El Açması)

Patatesli Çıtır Börek (El Açması)
0
48

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
patatesli-citir-borek-el-acmasi.jpg

Patatesli Çıtır Börek (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 bardak su (kontrollü koyun)
Yağlamak için;
  • 1  yemek kaşığı margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
  • 5 -6 adet haşlanmış patates
  • Karabiber
  • Arzuya göre diğer baharatlar, içini peynirli lorlu da yapabilirsiniz)
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı

Patatesli Çıtır Börek (El Açması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce unu geniş bir kaba alıp ortasına tuzu sirkeyi ekleyin ve yavaş yavaş suyunu ekleyerek yoğurun.
  2. Hamuru 10 -12 bezeye bölün ve yarım saat dinlendirin.
  3. Daha sonra hamurları tek tek servis tabağı boyunda açın ve yağlayarak üst üste koyun 1 saat kadar dinlendirin.
  4. Tek tek elinizle masanın üzerinde açtırın .
  5. İçine iç harcınızdan doldurup sarın hepsine aynısını yapıp tepsiye dizin.
  6. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ sürüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin♥️
Deneyeceklere afiyet olsun????????????

Not: iç harcı kıymalı da yapılabilir içi tamamen arzuya bağlı.

Patatesli Çıtır Börek (El Açması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt