Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Börek

El Açması Börek
0
46

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
el-acmasi-borek-2.jpg

El Açması Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2 yumurta beyazı (Sarılar üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 5-6 su bardağı un
Açmak İçin
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı un
Üzerine
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Ortalarına Sürmek İçin
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 75 gram tereyağı
İç Harcı İçin
  • Peynir

El Açması Börek Tanımı Yapılışı

  1. Hamuru için tüm materyalleri karıştırıp orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurup 40-45 dakika mayalandırmaya bırakalım.
  2. Tereyağı eritip zeytinyağıyla karıştıralım soğuk olması lazım.
  3. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp nişastalı ve unlu karışımla açmaya başlayalım çok kolay açılacaktır.
  4. Açtığımız bezenin her yerine yağlı karışımı sürüp peynirli harcını koyduktan sonra rulo yapalım gül böreği halinde sararak bitirelim yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim bende tam 10 börek çıktı.
  5. Yumurta sarısını yoğurdu ve yağı karıştırıp üzerine sürelim bu sayede yumuşacık olacaktır. 190 derecede 20-25 dakika pişirelim.
  6. İster çiğ ister pişmiş biçimde dondurucuyada koyabilirsiniz. Ispanaklı kıymalı nasıl isterseniz içine koyabilirsiniz.
 
858,505Konular
982,693Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt