Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Börek (Mutlaka Deneyin)

Hoş geldin! oneplus1112 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
El Açması Börek (Mutlaka Deneyin)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
El Açması Börek (Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:


*1 su bardağı ılık su
*2 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kuru maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Aldığı kadar un

İç harcı :


*6 adet haşlamış patates
*2 yemek kaşığı salça
*yarım demet maydanoz
*Karabiber
*Tuz
*Sıvı yağ

Pazılı harç :


*2 bag pazı ( Doğranıp haşlanacak ve suyu sıkılacak)
*1 ince doğranmış soğan
*2 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Sıvı yağ
*Hamura sürmek için oda sıcaklığında yumuşamıi tereyağ

El Açması Börek (Mutlaka Deneyin) Tarifi Yapılışı Tüm malzemeler katılarak yumuşatılarak *soğutulur (Soğan sıvı yağda kavrulur salça eklenir biraz daha kavrulup ana malzemler eklenir ben patatesli olan harca soğan eklemedim siz isteğe göre ekleyebilirsiniz )
Mayalanan hamur cift sayı olacak şekilde bezelere ayrılırBenim hamurumdan 18 beze çıktı Her beze tereyağ sürülüp tabak boyutunda büyütülülerek üst üste koyulur Yağ ne kadar fazla olursa hamur o kadar kolay ve büyük açılıyor Sonra 2 şer olarak alınıp büyütebildiğimiz kadar el ile yaydırarak büyütüp bir köşesine iç harç koyulup burularak rulo yapılır Bazı hamurlarımı 2 ye bölerek yaptım Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu eklenip önce 100 derecede 5 dakika sonra 200 derecede kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun
 
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt