Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açma Hamurundan Ispanaklı Börek

Hoş geldin! kaero0 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
El Açma Hamurundan Ispanaklı Börek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
El Açma Hamurundan Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı ılık süt
*1 yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı sirke
*2 çay kaşığı tuz
*3 buçuk4 su bardağı un(ölçülü koyun)

İç harcı için;


*Yarım kilo ıspanak
*2 adet büyük soğan
**Tuz
*Pul biber (arzuya göre)
*2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;


*1 Yumurta sarısı
*3 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Çörek otu

El Açma Hamurundan Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı
1
*Hamur malzemeleri yoğurma kabına alıp hafif yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur hazırlayıp dinlenmeye bırakalım
*Ispanakları birkaç defa olacak şekilde yıkayalım ve ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde dilimleyin
*Üzerine soğanları ,tuzu, pul biber ben evde olan lor peynirini de içine dahil ettim sizlerde katabilirsiniz, arzuya bağlı sıvı yağ da ekleyip malzemeyi karıştırın
*Hamuru merdane ve oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açalım (tabi hamur açmak için un kullanın)
*Yağlanmış tepsiye serin hamuru üzerine ıspanakları eşit şekilde dağıtın
*Aynı şekilde tepsimiz alana kadar devam edin
*Hamuru dilimler halinde kesip ,üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımını gezdirin
*Çörek otu serpip 180 derce fırında kızarana kadar pişirin
*Benim hamurum fazla kalınca ben birazda hamuru açıp her tarafına ıspanakları yayıp rulo şeklinde sarıp tepsiye dizdim
*Tekrar hamuru açıp ruloyu ilk yaptığım rulonun etrafından dolaştırdım sizlerde farklı şekillerde sarıp pişirebilirsiniz Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,815Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt