iltasyazilim
FD Üye
El Açma Hamurundan Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı ılık süt
*1 yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı sirke
*2 çay kaşığı tuz
*3 buçuk4 su bardağı un(ölçülü koyun)
İç harcı için;
*Yarım kilo ıspanak
*2 adet büyük soğan
**Tuz
*Pul biber (arzuya göre)
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
*1 Yumurta sarısı
*3 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Çörek otu
El Açma Hamurundan Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı
1
*Hamur malzemeleri yoğurma kabına alıp hafif yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur hazırlayıp dinlenmeye bırakalım
*Ispanakları birkaç defa olacak şekilde yıkayalım ve ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde dilimleyin
*Üzerine soğanları ,tuzu, pul biber ben evde olan lor peynirini de içine dahil ettim sizlerde katabilirsiniz, arzuya bağlı sıvı yağ da ekleyip malzemeyi karıştırın
*Hamuru merdane ve oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açalım (tabi hamur açmak için un kullanın)
*Yağlanmış tepsiye serin hamuru üzerine ıspanakları eşit şekilde dağıtın
*Aynı şekilde tepsimiz alana kadar devam edin
*Hamuru dilimler halinde kesip ,üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımını gezdirin
*Çörek otu serpip 180 derce fırında kızarana kadar pişirin
*Benim hamurum fazla kalınca ben birazda hamuru açıp her tarafına ıspanakları yayıp rulo şeklinde sarıp tepsiye dizdim
*Tekrar hamuru açıp ruloyu ilk yaptığım rulonun etrafından dolaştırdım sizlerde farklı şekillerde sarıp pişirebilirsiniz Afiyet olsun
*Yarım su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı ılık süt
*1 yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı sirke
*2 çay kaşığı tuz
*3 buçuk4 su bardağı un(ölçülü koyun)
İç harcı için;
*Yarım kilo ıspanak
*2 adet büyük soğan
**Tuz
*Pul biber (arzuya göre)
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
*1 Yumurta sarısı
*3 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Çörek otu
El Açma Hamurundan Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı
1
*Hamur malzemeleri yoğurma kabına alıp hafif yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur hazırlayıp dinlenmeye bırakalım
*Ispanakları birkaç defa olacak şekilde yıkayalım ve ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde dilimleyin
*Üzerine soğanları ,tuzu, pul biber ben evde olan lor peynirini de içine dahil ettim sizlerde katabilirsiniz, arzuya bağlı sıvı yağ da ekleyip malzemeyi karıştırın
*Hamuru merdane ve oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açalım (tabi hamur açmak için un kullanın)
*Yağlanmış tepsiye serin hamuru üzerine ıspanakları eşit şekilde dağıtın
*Aynı şekilde tepsimiz alana kadar devam edin
*Hamuru dilimler halinde kesip ,üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımını gezdirin
*Çörek otu serpip 180 derce fırında kızarana kadar pişirin
*Benim hamurum fazla kalınca ben birazda hamuru açıp her tarafına ıspanakları yayıp rulo şeklinde sarıp tepsiye dizdim
*Tekrar hamuru açıp ruloyu ilk yaptığım rulonun etrafından dolaştırdım sizlerde farklı şekillerde sarıp pişirebilirsiniz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.