Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açma Hamurundan Ispanaklı Börek

El Açma Hamurundan Ispanaklı Börek

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
El Açma Hamurundan Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı ılık süt
*1 yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı sirke
*2 çay kaşığı tuz
*3 buçuk4 su bardağı un(ölçülü koyun)

İç harcı için;

*Yarım kilo ıspanak
*2 adet büyük soğan
**Tuz
*Pul biber (arzuya göre)
*2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

*1 Yumurta sarısı
*3 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Çörek otu

El Açma Hamurundan Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı
1
*Hamur malzemeleri yoğurma kabına alıp hafif yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur hazırlayıp dinlenmeye bırakalım
*Ispanakları birkaç defa olacak şekilde yıkayalım ve ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde dilimleyin
*Üzerine soğanları ,tuzu, pul biber ben evde olan lor peynirini de içine dahil ettim sizlerde katabilirsiniz, arzuya bağlı sıvı yağ da ekleyip malzemeyi karıştırın
*Hamuru merdane ve oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açalım (tabi hamur açmak için un kullanın)
*Yağlanmış tepsiye serin hamuru üzerine ıspanakları eşit şekilde dağıtın
*Aynı şekilde tepsimiz alana kadar devam edin
*Hamuru dilimler halinde kesip ,üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımını gezdirin
*Çörek otu serpip 180 derce fırında kızarana kadar pişirin
*Benim hamurum fazla kalınca ben birazda hamuru açıp her tarafına ıspanakları yayıp rulo şeklinde sarıp tepsiye dizdim
*Tekrar hamuru açıp ruloyu ilk yaptığım rulonun etrafından dolaştırdım sizlerde farklı şekillerde sarıp pişirebilirsiniz Afiyet olsun

858,505Konular
982,810Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt