Ekşili Topalak Çorba Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bar köftelik bulgur
- 1 çay bar irmik
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Kır toz biber
- Tuz
- Kimyon
- Un
- 1 diş sarımsak
- Konserve domates
- Biber salçası
- Domates salçası
- Topak ekşi
- Nane
- Kara biber
- Kır toz biber
- Tuz
- Nohut
Ekşili Topalak Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak hamurumuzu yapmakla başlıyoruz köftelik bulgurumuzu yirmiyimizi baharatlarımızı ekleyerek sıcak suyla ısla tıp bir 10 dakika dinlendiriyoruz.
- Daha sonra salçamızı yumurtamızı ekleyip güzelce yoruyoruz sakız gibi olduktan sonra unumuzu yavaş yavaş ekleyerek kum gibi olana kadar (İri kum) unu yediriyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş elimizi ısla tarak güzel bir hamur elde ediyoruz ne kadar yorulursanız o kadar güzel olacaktır daha sonra ne hemen hemen nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
- Hazırladığımız köftelerimizi kenara alıp, sosumuzu yapıyoruz tencereye bir diş sarımsağı rendeleyerek, zeytin yağ veya sıvı yağ ile biraz kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra domates rendemizi ve salçalarımızı ilave ediyoruz güzelce kavurduktan sonra baharatlarımızı ekliyoruz topak ekşide atıp yapacağınız miktara göre suyunu ekliyoruz.
- Kaynadıktan sonra blendırdan çekip köftelerimizi ve notumuzu ilave ediyoruz yaklaşık on onbeş dakika kadar pişiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.