
Ekşili Topalak Çorba Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bar köftelik bulgur
- 1 çay bar irmik
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Kır toz biber
- Tuz
- Kimyon
- Un
- 1 diş sarımsak
- Konserve domates
- Biber salçası
- Domates salçası
- Topak ekşi
- Nane
- Kara biber
- Kır toz biber
- Tuz
- Nohut
Ekşili Topalak Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak hamurumuzu yapmakla başlıyoruz köftelik bulgurumuzu yirmiyimizi baharatlarımızı ekleyerek sıcak suyla ısla tıp bir 10 dakika dinlendiriyoruz.
- Daha sonra salçamızı yumurtamızı ekleyip güzelce yoruyoruz sakız gibi olduktan sonra unumuzu yavaş yavaş ekleyerek kum gibi olana kadar (İri kum) unu yediriyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş elimizi ısla tarak güzel bir hamur elde ediyoruz ne kadar yorulursanız o kadar güzel olacaktır daha sonra ne hemen hemen nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
- Hazırladığımız köftelerimizi kenara alıp, sosumuzu yapıyoruz tencereye bir diş sarımsağı rendeleyerek, zeytin yağ veya sıvı yağ ile biraz kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra domates rendemizi ve salçalarımızı ilave ediyoruz güzelce kavurduktan sonra baharatlarımızı ekliyoruz topak ekşide atıp yapacağınız miktara göre suyunu ekliyoruz.
- Kaynadıktan sonra blendırdan çekip köftelerimizi ve notumuzu ilave ediyoruz yaklaşık on onbeş dakika kadar pişiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.