Ekşili Pazı Sarma (Sefarad Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 bağ pazı
- 300 gram dana kıyma
- 1 yemek kaşığı bayat ekmek (bayatlamış ekmekleri kurutup, rondodan geçirip, kavonoza koyuyorum bu yüzden bir yemek kaşığı dedim)
- 2 domates rendesi veya 1 çay bardağı domates püresi
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı ( bir kaşık iç harca, 1 kaşık sosuna)
- Karabiber, tuz
Ekşili Pazı Sarma (Sefarad Usulü) Tarifi Yapılışı
- Pazılar yıkandıktan sonra, kaynayan suya batırıp çıkarılır, yumuşatılır.
- Kıyma, tuz, zeytinyağı, karabiber, bayat ekmek karıştırıp, yoğurulur.
- Tencerenin altına pazı sapları yerleştirilir.
- Sarmalar sarılır, pazı saplarının üzerine dizilir.
- Sarma işlemi bittikten sonra bir su bardağı suyun içine yarım limon ve domates püresi karıştırılır ve sarmaların üzerine dökülür. (damak tadınıza göre tuz ve karabiberi ayarlayabilirsiniz).
Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.