Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekşili Pazı Sarma (Sefarad Usulü)

Ekşili Pazı Sarma (Sefarad Usulü)
0
112

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
eksili-pazi-sarma-sefarad-usulu-2.jpg

Ekşili Pazı Sarma (Sefarad Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bağ pazı
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı bayat ekmek (bayatlamış ekmekleri kurutup, rondodan geçirip, kavonoza koyuyorum bu yüzden bir yemek kaşığı dedim)
  • 2 domates rendesi veya 1 çay bardağı domates püresi
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ( bir kaşık iç harca, 1 kaşık sosuna)
  • Karabiber, tuz

Ekşili Pazı Sarma (Sefarad Usulü) Tarifi Yapılışı


  1. Pazılar yıkandıktan sonra, kaynayan suya batırıp çıkarılır, yumuşatılır.
  2. Kıyma, tuz, zeytinyağı, karabiber, bayat ekmek karıştırıp, yoğurulur.
  3. Tencerenin altına pazı sapları yerleştirilir.
  4. Sarmalar sarılır, pazı saplarının üzerine dizilir.
  5. Sarma işlemi bittikten sonra bir su bardağı suyun içine yarım limon ve domates püresi karıştırılır ve sarmaların üzerine dökülür. (damak tadınıza göre tuz ve karabiberi ayarlayabilirsiniz).
Yemeğin oranını kişi sayısına göre azaltıp çoğaltabiliriz, keyfinize kalmış bugün ben tarifimin yarısını yaptım.

Afiyet olsun ????.
eksili-pazi-sarma-sefarad-usulu.jpg
eksili-pazi-sarma-sefarad-usulu-1.jpg
eksili-pazi-sarma-sefarad-usulu-2.jpg
eksili-pazi-sarma-sefarad-usulu-3.jpg
eksili-pazi-sarma-sefarad-usulu-4.jpg
eksili-pazi-sarma-sefarad-usulu-5.jpg
eksili-pazi-sarma-sefarad-usulu-6.jpg
eksili-pazi-sarma-sefarad-usulu-7.jpg
eksili-pazi-sarma-sefarad-usulu.jpg
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt