Ekşili Kabak Turşusu Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg kabak
- 3 litre su
- 5-6 adet tatlı ve acı biber (Acı sevmiyorsanız tatlı da koyabilirsiniz ben ikisini de koydum)
- 4-5 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
Ekşili Kabak Turşusu Tanımı Yapılışı
- Suyumuzu ocağa alalım.
- Kaynayınca içerisine biberi ve kabakları doğrayıp katalım ve kabaklar biraz dağılmaya başlayınca ocaktan alalım.
- Sonra sarımsakları rendeleyin.
- Nar ekşisi ve zeytin yağı ile bir sos hazırlayalım.
- Kaynatmış olduğumuz kabakları üzerine dökelim ve güzelce karıştıralım.
- Soğuduktan sonra afiyetle tüketebiliriz. Herkese afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.