Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekşi Mayalı Tam Çavdar Ekmeği

Ekşi Mayalı Tam Çavdar Ekmeği
0
125

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Ekşi Mayalı Tam Çavdar Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gr tam çavdar unu
  • 340 gram su
  • 8 gr tuz
  • 200 gr ekşi maya
  • 25 gr keten tohumu
  • 20 gr ayçekirdeği
  • 1 yemek kaşığı pekmez

Ekşi Mayalı Tam Çavdar Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Karıştırma kabına bütün gereçleri ekleyip, düzgünce karıştırıyoruz. Hamur cıvık ele yapışan bir hamur olur.
  2. Ben stand mikserde yapıyorum elle karıştıracaksanız ellerinizi ıslatarak karıştırın.
  3. 2 dakika yoğurduktan sonra spatula yardımıyla yada elinizle karışımı kapaklı baton kalıba gelişi hoş alıyoruz bu esnada ellerimizi yada spatulayı ıslatarak yapıyoruz.
  4. Karışımı baton kalıba aldıktan sonra üstünü elimizle ve spatula yardımıyla dümdüz olacak halde düzeltiyoruz (Benim baton kalıbım 20x11x11 ölçülerinde)
  5. En son üzerini yulaf ezmesi ile kaplıyoruz. Yulaf ezmesi kullanmak istemeyen keten tohumu, çekirdek karışımı yada yalnızca hafif un serpebilir. Hafif unlamamızın sebebi çavdar hamurunun mayalanarak çatlamasını gözlemlemek.
  6. Hamur da çatlaklar oluşmaya başladığında (Buda yaklaşık dışarıda 4ile 5 saat ortasında gerçekleşiyor) pişirmeye hazır olduğunu gösterir. Ben soğuk mayalandırma yapmadım. Dışarıda 5 saat mayalandırdım.
  7. Fırını 1 saat çalıştırıp 200 derecede birinci yarım saat kalıbın kapağı kapalı, geri kalan süreyi kapağı açık 70 dakika da pişirdim. Fırından çıkan ekmeği telin üzerine aldım. İnstagram hesabımı takip edebilirsiniz????
Ekşi Mayalı Tam Çavdar Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pratik Tohumlu Çavdar Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler 250 gram çavdar unu250 gram tam buğday unu3 yemek kaşığı zeytinyağı1 paket ekşi maya1,5 yemek kaşığı ay çekirdeği içi1,5 yemek kaşığı keten tohumu1,5 yemek kaşığı chia tohumu1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1,5 su bardağı ılık su1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Ekşi Mayalı ekmek Tanımı İçin Malzemeler 400 gr beyaz güçlü un50 gr çavdar unu50 gr tam buğday unu390 gr hazır su10 gr tuz100 gr ekşi maya Ekşi Mayalı ekmek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak ekşi mayamızı 1:2:2 oranında besliyoruz (Yani 20gr maya 40gr un 40gr su)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Chia Tohumlu, Ekşi Mayalı Çavdar Ekmeğimiz (El Değmeden) Tanımı İçin Materyaller 2 yemek kaşığı ekşi maya1 tepeleme çay kaşığı faal kuru maya, (bende pakmayanın ki vardı)3 su bardağı ılık çeşme suyu2 su bardağı çavdar unu3 su bardağı tam buğday unu1 tepeleme tatlı kaşığı tuz3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
192
Ekşi Mayalı Köy Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı tam buğday unu2 su bardağı normal un1.5 su bardağı su1 beze ekşi maya1 yemek kaşığı instant maya1 yemek kaşığı tuz Ekşi Mayalı Köy Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tüm malzemeler yoğurulur mayalanmaya bekletilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler 1 paket eşki pakmaya1 tatlı kaşığı tuz2 tatlı kaşığı zeytinyağı300 ml ılık suAldığı kadar un Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Maya, tuz ve suyu tel ile bir dakika kadar çırpalım ve elimize...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt