Ekşi Mayalı Organik Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı ekşi maya
- 2 kilo beyaz un
- 500 gr ruşeymi unu
- 500 gram kepekli un
- 2 yemek kaşığı tuz
- Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar su (Not: suyu kontrollü koyalım)
Ekşi Mayalı Organik Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm un çeşitlerini hamur yoğurup mayalanmaya bırakacağımız derin ve kapaklı kaba boşaltalım.
- Ortasında havuz açıp ekşi mayayı ve tuzu ekleyelim.
- Yavaş yavaş su ekleyerek yoğuralım ,ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ağzını kapatıp mayalanmaya bırakalım.
- Mayası geldikten sonra düz mutfak tezgahında resimde görüldüğü gibi çekiştire çekiştire açıp rulo yapıp şekil verelim bu işlemi her yarım saatte bir 4 kez tekrarlayalım.
- Resimde görüldüğü gibi 3 eşit parçaya bölüp pişireceğimiz döküm tencere yada ısıya dayanıklı cam tencereye yağlı kağıt serip içine hamurları yerleştirip tekrar mayalanmaya bırakıyoruz .
- Ağızları kapalı şekilde mayası gelen hamurlara mutfak makasıyla istediğininiz şekili verin.
- Üzerine un serperek önceden alt üst ısıttığımız 250 derece fırında ağzı kapalı şekilde 25 dak ,daha sonra fırın ısı derecesi 220 ye düşürülerek 20 dak daha pişmeye bırakıyoruz.
- Tencerenin ağzını açıp 10 dak daha pişiriyoruz.
- Çıkarıp iyice soğuduktan sonra dilimleyip servis ediyoruz.
Ekşi Mayalı Organik Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.