Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ekmeği İle Yalancı Kokoreç Yapımı

Ekmeği İle Yalancı Kokoreç Yapımı
0
63

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
ekmegi-ile-yalanci-kokorec-yapimi.jpg

Ekmeği İle Yalancı Kokoreç Üretimi Tanımı İçin Materyaller


Ekmek İçin;
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım paket yaş maya ya da 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
Üzerine :
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Susam
Kokoreç İçin;
  • 500 gram tavuk kalça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 tane sivri biber
  • 2 tane orta uzunluk domates
  • 7 tane mantar
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Ekmeği İle Yalancı Kokoreç İmali Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ekmek için süt, su, ve maya güzelce karıştırılır. İçine tereyağ, yumurta ve şeker eklenerek çırpmaya devam edilir.
  2. Tuz ve un eklenerek hariç parmak ucuyla yoğrulmaya başlanır. Un denetimli eklenerek çok hafif ele yapışan bir hamur elde edilir. Üzeri örtülüp 30 dakika mayalandırılır.
  3. Hamur bezelere ayrılır. (Ortalama 10). Bezeler tatlı tabağından biraz büyük açılır ve içeri hakikat rulo sarıldıkça her rulo da kenarlarına bastırılır. Kat yeri alta gelecek halde şekillendirilir.
  4. Hamurlar yağlı kağıt serili tepsiye alınır ve 20 dakika üzeri örtülüp mayalandırılır.
  5. Üzerlerine süt sürülüp susam dökülür. Evvelce ısıtılan 180 derece fırında pişirilir.
  6. Tavaya zeytinyağı ile küçük küp doğranan tavuk alınıp sotelenir. Rengi değişince küp küp doğranan mantarlar eklenir.
  7. Akabinde küp doğranan biberler eklenip sotelemeye devam edilir. En son kademede domatesler eklenir. Biraz sotelenince baharatlar, ezilmiş sarımsak ve sirke eklenerek alınır.
  8. Ekmekler ortasından ayrılır. İçine kokoreç yağından eklenip harç doldurulur.
  9. Üzerine pul biber, ve kokoreç yağı eklenip servis edilir. Afiyet olsun ????.
Ekmeği İle Yalancı Kokoreç Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,386Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt