Yaş, sosyo hesaplı statü düzeyi ve eğitim seviyesi arttıkça beslenme konusuna daha fazla dikkat edildiğinin görüldüğü araştırma sonuçlarına kadar, Türkiye’de her 10 kişiden 1’i uyumlu olarak günlük kalori hesabı yapıyor Bu koşul kadın ve erkek olarak ayrı olarak ele alındığında ise, her 10 kadından 2’sinin, her 10 erkekten 1’inin tükettikleri yiyecek ve içeceklerin kalorisine dikkat ettiği görülüyor Tekrar araştırma sonuçlarına kadar tüketilen gıda ve içeceklerin kalorisine dikkat edenlerin %76,3’ünün besin tablosu okuduğu uyarı çekiyor id Gad300250Eğitim düzeyi yükseldikçe, öğünlerin konut açık havada gerçekleşme sıklığı artıyorEğitim düzeyinin yükselmesiyle birlikte, öğünlerin ev dışarıya gerçekleştirilme sıklığının arttığını gözlemlediklerini söyleyen Akademetre Genel Müdürü Ateş Bayrak; “Araştırmamızda haftada 67 öğünü konut dışarıda karşılayanların, genel kitle içerisinde en fazla oranı oluşturduğunu gördük Bu da bize konut dışında yemek yemek yeme sıklığının eskiye oranla artmış olmasına karşın, ülkemizde hala geleneksel besin tarzının devam ettiğini gösterdi Tekrar araştırmamızın sonuçlarına tarafından, en fazla kahvaltının evde yapılmasına dikkat edildiğini gözlemledikAraştırmamızda kahvaltı öğününü dışarıda asla yapmam diyen %19,5’luk bir kesim olduğu ortaya çıktı Yalnızca evde kahvaltı eden bu kesimin ise %30’unun ev kadını, %23,8’inin ise emekli olduğunu gördük Kahvaltı konusunda daha geleneksel olan insanımızın öğle ve akşam yemeklerinde ise değişkenlik gösterdiğini gözlemledik Bunda da hane içerisindeki çalışan sayısının artmasının etkin olduğunu düşünüyoruz Çalışanların konut açık havada öğünlerini gerçekleştirme sıklığının arttığını gördüğümüz araştırmada, bilhassa öğle yemeklerinin dışında yenildiğini gözlemledik Araştırma sonuçlarımıza kadar çalışmayan kesim öğle yemeğini ayda 18,4 kere evde gerçekleştirirken, çalışanlar ayda 21,8 kere ev haricen gerçekleştiriyor Araştırmada uyarı çeken bir öteki nokta ise, spor yapanların da öğünlerini konut haricen gerçekleştirme sıklığının artmış olması biçiminde konuştuGiderek oranı azalsa da, her gün 5 öğünün hepsini düzenli olarak yapan bir kesim hala varGün geçtikçe oranı azalmış olsa da, günümüzde hala 5 öğünü her gün ahenkli olarak yapan bir kesim olduğunun araştırmanın en fazla uyarı çeken başlıklarından olduğunu vurgulayan Bayrak; “Araştırmamıza tarafından her gün, 5 öğünün hepsini uyumlu olarak yapanların oranı %4,4 5 öğünün hepsini haftada 2 gün ve daha sık yapanların oranı ise %20,6’dır 5 öğünün hepsini haftada 1 gün yapanların oranı %5,1 iken, 15 günde bir ve daha seyrek yapanların oranı ise %64,1 olarak görülmektedir Yine araştırmamızın sonuçlarına göre 5 öğünün hepsini hiçbir süre yapmayanların oranının ise %0,4 olduğunu gördük dedi