Doyurucu Kırmızı Mercimek Çorbası (Blender İle) Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 su bardağı mercimek
- 2 tane orta uzunluk havuç
- 2 tane küçük uzunluk soğan ya da 1 tane büyük uzunluk soğan
- 1 tane küçük uzunluk patates
- 5+2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı yağ
Doyurucu Kırmızı Mercimek Çorbası (Blender İle) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğan, patates ve havuç soyulur. Mercimek yıkanıp süzülür. Soğan, patates ve havuç biraz küçük olacak halde doğranır. (Fotoğraftakilerden büyük olmasın, yoksa pişmesi beklendiği üzere olmayabilir )
- Tencereye üç yemek kaşığı yağ konulur ve soğanlar eklenir, orta ateşte yaklaşık 1 dakika karıştırılır rengi hafif değişene kadar.
- Soğanın rengi hafif değiştikten sonra patates ve havuç eklenir ve yavaşça karıştırılır soğanın rengi biraz daha değişene kadar.
- Soğanın rengi biraz daha değiştikten sonra mercimek eklenir ve karıştırılır 1 dakika.
- 5 su bardağı su eklenir ve tencerenin kapağı kapatılıp orta ateşte kaynaması beklenir. (Yaklaşık 10 dakikada kaynıyor)
- Kaynadıktan sonra 2 su bardağı su eklenir ve patates ve havuç yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. İçindekiler yumuşayınca altı kapatılıp blender kullanılır.
- Tüm baharatlar eklenir ve karıştırılır. (Kattığınızda tadını seveceğinizi düşündüğünüz baharatları eklemekten çekinmeyin nane, pul biber ) Afiyet olsun.
- Daha pürüzsüz kıvam istiyorsanız süzebilirsiniz blender kullandıktan sonra. Fotoğraflarda camdaki tabaktaki süzülmüş olan ve tadı daha hoş.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.