
Doyurucu Kırmızı Mercimek Çorbası (Blender İle) Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 su bardağı mercimek
- 2 tane orta uzunluk havuç
- 2 tane küçük uzunluk soğan ya da 1 tane büyük uzunluk soğan
- 1 tane küçük uzunluk patates
- 5+2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı yağ
Doyurucu Kırmızı Mercimek Çorbası (Blender İle) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğan, patates ve havuç soyulur. Mercimek yıkanıp süzülür. Soğan, patates ve havuç biraz küçük olacak halde doğranır. (Fotoğraftakilerden büyük olmasın, yoksa pişmesi beklendiği üzere olmayabilir )
- Tencereye üç yemek kaşığı yağ konulur ve soğanlar eklenir, orta ateşte yaklaşık 1 dakika karıştırılır rengi hafif değişene kadar.
- Soğanın rengi hafif değiştikten sonra patates ve havuç eklenir ve yavaşça karıştırılır soğanın rengi biraz daha değişene kadar.
- Soğanın rengi biraz daha değiştikten sonra mercimek eklenir ve karıştırılır 1 dakika.
- 5 su bardağı su eklenir ve tencerenin kapağı kapatılıp orta ateşte kaynaması beklenir. (Yaklaşık 10 dakikada kaynıyor)
- Kaynadıktan sonra 2 su bardağı su eklenir ve patates ve havuç yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. İçindekiler yumuşayınca altı kapatılıp blender kullanılır.
- Tüm baharatlar eklenir ve karıştırılır. (Kattığınızda tadını seveceğinizi düşündüğünüz baharatları eklemekten çekinmeyin nane, pul biber ) Afiyet olsun.
- Daha pürüzsüz kıvam istiyorsanız süzebilirsiniz blender kullandıktan sonra. Fotoğraflarda camdaki tabaktaki süzülmüş olan ve tadı daha hoş.