elektronikci
FD Üye
Dovga (Azerbaycan Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 demet kişniş
- 1 demet dağ kişnişi
- 1 demet dereotu
- 1 demet nane
- Yarım demet ıspanak
- 1 kg yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
Dovga (Azerbaycan Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yeşillikler doğranıp, tencereye alınır.
- Üzerine yumurta, un ve pirinç eklenip karıştırılır.
- Sonra üzerine yoğurt eklenip, güzelce çırpılır.
- Katı olduysa biraz su eklenir.
- Ocağa alınıp, kaynayana kadar karıştırılır (Durmadan karıştırın)
- Kaynamaya başladığı zaman 5 dakika daha bekletilip ocaktan alınır. Afiyet olsun. ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.