Domatesli Dereotlu Naneli Maydanozlu Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı Mardin Midyat bulguru
- 1 adet büyük uzunluk domates
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam ince kıyılmış dereotu maydanoz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber
- Yarım çay karabiber
- 2 su bardağı su
Domatesli Dereotlu Naneli Maydanozlu Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye yağları koyalım yemeklik doğranmış soğan sarımsağı koyalım 1 dakika kavuralım rendelenmiş domates ek bir dakika daha kavuralım.
- Tuz karabiber toz tatlı biber serpelim oda sıcaklığında suyu verelim fokurdayınca yıkadığımız bulgur ek edin bir karıştıralım.
- Sonra ocağın altını kısalım suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
- En son ocağı kapatınca maydanoz dereotu ve kuru naneyi serpelim bir karıştıralım demlenmeye bırakalım afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.