
Domatesli Dereotlu Naneli Maydanozlu Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı Mardin Midyat bulguru
- 1 adet büyük uzunluk domates
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam ince kıyılmış dereotu maydanoz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber
- Yarım çay karabiber
- 2 su bardağı su
Domatesli Dereotlu Naneli Maydanozlu Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye yağları koyalım yemeklik doğranmış soğan sarımsağı koyalım 1 dakika kavuralım rendelenmiş domates ek bir dakika daha kavuralım.
- Tuz karabiber toz tatlı biber serpelim oda sıcaklığında suyu verelim fokurdayınca yıkadığımız bulgur ek edin bir karıştıralım.
- Sonra ocağın altını kısalım suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
- En son ocağı kapatınca maydanoz dereotu ve kuru naneyi serpelim bir karıştıralım demlenmeye bırakalım afiyet olsun.