Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 1.5 çay bardağı arpa şehriye
- 2 çay bardağı su
- 1 adet domates
- 2 adet çarliston biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pilavı pişireceğimiz tencereye sıvıyağı ve tereyağını alıyoruz.
- Eriyen yağımızın üzerine biberlerimizi atıp kavuruyoruz.
- Kavrulan biberlerin üzerine domatesinide döküp salçasınıda katıp kavuruyoruz.
- Daha sonra domateslerinde üzerine arpa şehriyeyi de döküp birazda onu kavuruyoruz .
- Kavrulan pilavın suyunu ekleyip tuzunuda ayarladıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Pişen pilavımızın kapağının altına kağıt havlu koyup demlendiriyoruz.
- Pilavınız hazır olduğu vakit servis yapabilirsiniz şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun efendim umarım beğenirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.