Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Domates Ve Fesleğen Soslu Ravioli

Domates Ve Fesleğen Soslu Ravioli
0
58

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
domates-ve-feslegen-soslu-ravioli.jpg

Domates Ve Fesleğen Soslu Ravioli Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için:
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
İç harcı için:
  • 1 paket dondurulmuş ıspanak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı labne
  • 2 yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
Sosu için:
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kutu krema (isteğe nazaran azaltabilir yahut hiç koymayabilirsiniz)
  • Karabiber
  • Zencefil
  • Fesleğen
  • Tuz

Domates Ve Fesleğen Soslu Ravioli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel hamuru için tüm gereçleri ekleyip yoğuruyoruz.
  2. Ele yapışmayan, sert bir hamur elde ettikten sonra streçleyip dolaba atıyoruz.
  3. Bu esnada ıspanakları tereyağıyla tavaya koyup kavuruyoruz.
  4. Sonra labneyi ekliyoruz. Birbirine karışınca baharalarını ve yumurtasını ekleyip ocaktan alıyoruz.
  5. Hamurumuzu alıp 4 kesime bölüyoruz.
  6. Ve merdaneyle ince bir biçimde açıyoruz.
  7. Yakın ebatlarda olacak formda bir hamur daha açıyoruz.
  8. Açtığımız bir hamurun üstüne aralıklı bir halde iç harcını yerleştiriyoruz.
  9. Sonra öteki hamuru üzerine yerleştiriyoruz.
  10. Bardakla yuvarlak haller veriyoruz.
  11. Sonra çatalla hamurumuzun kenarlarına bastırarak kapatıyoruz.
  12. Ocağa kaynar su koyuyoruz.
  13. Ravioliyi atıp 10-15 dk kaynatıyoruz.
  14. Ravioliyi attıktan sonra farklı bir tencereye domatesi rendeliyoruz ve tereyağıyla kavuruyoruz.
  15. Daha sonra kremayı ekliyoruz.
  16. Sarımsağı rendeleyip baharatları da ekledikten sonra sosu kaynatıyoruz.
  17. Bu esnada haşlanan raviolilerimizi alıp sos tenceresine koyuyoruz.
  18. 3-5 dakika kadar sosun içerisinde demlendikten sonra yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun.
 

Similar threads

MasterChef 2020'de eleme heyecanında yarışmacılardan istenen yemek ıstakozlu ravioli oldu. Danilo Şefin özel tarifi "kesilmemiş deniz esintisi" adlı bu yemek nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir sorusunun yanıtını sizlerle paylaşıyoruz. Ravioli ince makarna hamuruyla sarılmış bir dolgu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Köri Ve Fesleğen Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler 1 paket makarna1 bardak süt2 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı köri1 çay kaşığı fesleğen baharatı1 tutam kereviz yaprağı1 et bulyon1 yemek kaşığından biraz az unTuzKarabiber Köri Ve Fesleğen Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Resimli Fesleğen Soslu sebze Corbası tarifi Fesleğen soslu sebze corbası nasıl yapılır Fesleğen Soslu Sebze Corbası malzemeleri 2 orta boy soğan 1 pırasa 3 dal taze maydanoz 1 buyuk dal taze biberiye 1 buyuk dal mercankoşk 1 buyuk dal taze kekik 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 defne...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Sarımsak Ve Fesleğen Soslu Ekmek (Mükemmel Lezzette) Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 1 yemek kaşığı şeker1 paket instant maya1,5 çay bardağı ılık sütYarım çay bardağı zeytinyağı1 adet yumurta4 su bardağı un (kontrollü)1 tatlı kaşığı tuz Sosu için 1,5 yemek kaşığı yumuşak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Nefis Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 kavanoz kışlık domates sosu1-2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ4-5 su bardağı sıcak su1 su bardağı süt1 çay kaşığı fesleğenPulbiber (Acılı isterseniz ekleyebilirsiniz)TuzServis ederkenKıtır ekmekRendelenmiş kaşar peyniri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt