Resimli Fesleğen Soslu sebze Corbası tarifi
Fesleğen soslu sebze corbası nasıl yapılır
Fesleğen Soslu Sebze Corbası malzemeleri
2 orta boy soğan
1 pırasa
3 dal taze maydanoz
1 buyuk dal taze biberiye
1 buyuk dal mercankoşk
1 buyuk dal taze kekik
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 defne yaprağı
375 gr kucuk kupler halinde kesilmiş bal kabağı
250 gr kucuk kupler halinde kesilmiş patates
1 havuc (uzunlamasına kesilmis ve ince ince dilimlenmiş)
2 dolmalık kabak (havuc gibi dilimleyin)
1 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı su veya sebze suyu
12 su bardağı iri fasulye
12 su bardağı bezelye
2 domates (soyulmuş ve kup kup doğranmış)
12 su bardağı midye makarna
Fesleğen Sosu İcin :
12 su bardağı taze fesleğen
2 diş dovulmuş sarımsak
12 tatlı kaşığı karabiber
13 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
13 su bardağı zeytinyağı
imagesfeslegensoslusebzecorbasitarifiresimli5ad456cb60e6b
Hazırlanış:
Soğanları ve pırasayı ince ince kıyın Derin bir corba tenceresinde zeytinyağını kızdırın Soğan ve pırasayı ilave ederek 12 dakika soteleyin 10 dk kadar kısık ateşte pişirin
Maydanoz, kekik, biberiye ve mercankoşku bir iple bağlayın
Doğranmış bal kabağı, patates, havuc, dolmalık kabak, tuzu, suyu, defne yaprağını ve bağlanmış otları tencereye koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin
Sebzeler yumuşadıktan sonra iri fasulyeleri, bezelyeleri, domatesi ve makarnayı ekleyin Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 15 dakika daha pişirin Defne yaprağı ve otları cıkarın (Dilerseniz bu noktada karışımı robotla cırpabilirsiniz)
Fesleğen Sosu :
Fesleğeni, sarımsağı, karabiberi ve peyniri blenderda 20 dk cekin Zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın Karışımı bir sure buzdolabında bekletin
Sıcak corbanıza 12 tatlı kaşığı kadar ekleyip karıştırın ve servis yapın
Fesleğen soslu sebze corbası nasıl yapılır
Fesleğen Soslu Sebze Corbası malzemeleri
2 orta boy soğan
1 pırasa
3 dal taze maydanoz
1 buyuk dal taze biberiye
1 buyuk dal mercankoşk
1 buyuk dal taze kekik
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 defne yaprağı
375 gr kucuk kupler halinde kesilmiş bal kabağı
250 gr kucuk kupler halinde kesilmiş patates
1 havuc (uzunlamasına kesilmis ve ince ince dilimlenmiş)
2 dolmalık kabak (havuc gibi dilimleyin)
1 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı su veya sebze suyu
12 su bardağı iri fasulye
12 su bardağı bezelye
2 domates (soyulmuş ve kup kup doğranmış)
12 su bardağı midye makarna
Fesleğen Sosu İcin :
12 su bardağı taze fesleğen
2 diş dovulmuş sarımsak
12 tatlı kaşığı karabiber
13 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
13 su bardağı zeytinyağı
imagesfeslegensoslusebzecorbasitarifiresimli5ad456cb60e6b
Hazırlanış:
Soğanları ve pırasayı ince ince kıyın Derin bir corba tenceresinde zeytinyağını kızdırın Soğan ve pırasayı ilave ederek 12 dakika soteleyin 10 dk kadar kısık ateşte pişirin
Maydanoz, kekik, biberiye ve mercankoşku bir iple bağlayın
Doğranmış bal kabağı, patates, havuc, dolmalık kabak, tuzu, suyu, defne yaprağını ve bağlanmış otları tencereye koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin
Sebzeler yumuşadıktan sonra iri fasulyeleri, bezelyeleri, domatesi ve makarnayı ekleyin Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 15 dakika daha pişirin Defne yaprağı ve otları cıkarın (Dilerseniz bu noktada karışımı robotla cırpabilirsiniz)
Fesleğen Sosu :
Fesleğeni, sarımsağı, karabiberi ve peyniri blenderda 20 dk cekin Zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın Karışımı bir sure buzdolabında bekletin
Sıcak corbanıza 12 tatlı kaşığı kadar ekleyip karıştırın ve servis yapın