Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Domates Tozu Yapımı

Domates Tozu Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Domates Tozu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*İstenilen miktarda armut domates (normal domateste olabilir, ama az sulu olduğundan dolayı, annem hep armut domatesle daha iyi olacağını söyler)

Domates Tozu Yapımı Tarifi Yapılışı Yazın domatesin bol ve ucuz olduğu zamanda, kurutmuş olduğum domatesler, konserve yapımının yanında ayrı bir güzellik Bu yaz domatesi, salçası hariç epey değerlendirdiğimi düşünüyorum Konservesini yaptım, çiğden buzluğa attım ve kurutup tozunu yaptım Bence, kendine has tadı ve kokusu ile bu domates tozunu özellikle kahvaltılarınızdan eksik etmeyin Uzun süreli dayanıklılığı ve lezzetini aynen koruması domates tozunu üstün kılan özelliklerinden
Domatesler yıkanır Suyu iyice süzülerek kurulanır
Büyükse dik olarak üç veya dört dilime bölünür Küçükse ikiye bölmek yetiyor (ben köklerini almıyorum direk bölüyorum, isterseniz alabilirsiniz)
Dilimlenen domatesler temiz bir bez serilmiş büyükçe bir siniye, kesik yüzü yukarı bakacak şekilde dizilir Güneş gören temiz, kuru bir ortamda kurutulur
Kuruduktan sonra toz haline getirmeden bu şekilde de (cam bir kavanozda veya buzdolabı poşetinde serin bir ortamda) saklayabilir ve kullanabilirsiniz
İyice kuruyan domatesler değirmende çekilir, toz haline getirilir İsterseniz robotta da çekebilirsiniz, ancak daha iyi sonuç almak için değirmende öğütülmesini öneririm
Ardından cam kavanoza veya buzdolabı poşetine koyularak buzdolabında saklanır
DOMATES KURUSU VEYA TOZU NERELERDE KULLANILIR?
* Domates tozu kahvaltılarda kullanılabilir : Ekmeği önce yağa sonra domates tozuna banarak yemeye doyum olmaz Veya omlet yapabilirsiniz
( http:wwwnefisyemektariflericomdomatestozuylaomlet )
* Domates tozu yemeklerde baharat olarak kullanılabilir Özellikle soslu makarnalarda çok hoş oluyor
* Domates tozu, börek (özellikle sac böreği), poğaça ve pizzalarda ve hamburger içerisinde kullanılabilir
* Domates kurusunu kızgın yağda kızartarak patates ile tüketebilirsiniz
( http:wwwnefisyemektariflericomkurusebzekizartmasi )
Not: Bu tarifi paylaşmak, yeni aklıma geldiği için kuruma aşamasında fotoğraflarını çekemedim Yazın olgun ve doğal domatesleri ile yapmak için şimdiden tarif defterinize eklemenizi öneririm Sevgiler ;)
::Afiyet Olsun::

858,505Konular
982,725Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt